Orkanger Vel støtter prosjektet Orkanger mot sjøen med 125 000 kr. Det kommer i tillegg til en gave på 50 000 kr i fjor. Kanskje kan pengene sørge for at det blir badstu i området ved Nerviksfjæra og Terna? Mange andre aktiviteter er også ønsket. Velforeninga stiller ikke andre krav enn at gaven blir brukt til et konkret tiltak.
Styret i velforeninga ønsker å bidra økonomisk til et veldig godt prosjekt i regi av Orkanger Aktivum. Nerviksfjæra er allerede satt i stand med turstier. Planen er en allsidig aktivitetspark på det siste åpne området mot fjorden fjorden.
Aktiviteter og historie
Orkanger mot sjøen-prosjektet er i praksis Orklaparkens nordlige endepunkt. Strekningen går fra den gjenreiste Jenssen-brygga nær Gammelosen og fram til østenden av Nerviksfjæra inn mot Thamshavn. Orkanger Aktivum samarbeider tett med lokalt næringsliv for å skape en fin innfallsport fra øst til Orkanger og Grønøra industriområde. Orkla Mardahl jobber nå med å lage tursti over Terna-området. Den vil gå helt ned mot sjøen. Det kommer opp lys både her og i Nerviksfjæra.
Samtidig er området godt egnet til å formidle lokalhistorien vår. Damphuset og Strandheim-villaen er levende monumenter fra Thams-epoken. Da endret Orkanger karakter; en pulserende, liten industriby vokste opp av «feskar-Øra». Orkland kommune har satt av 1 mill. kr. til Orklaparken nord.
Hva vil du ha?
Mange har kommet med forslag til aktiviteter i området. Penger og plass setter begrensninger, men her er noen av innspillene:
- Badstu i fjæra eller på Langbrua (ansvar for drift og tilsyn må i så fall avklares)
- Sandvolleyball
- Skotthyllbane
- Bane for boccia og kubb
- Fotballtennisbord
- Discgolf
- Lekeapparater og treningsapparater
Støtt velforeninga, please
Mesteparten av Orkanger Vels inntekter kommer fra kalender-salg, grasrotandelen (trofaste tippere) og medlemskontingent. Det koster 200 kr å støtte oss med et uforpliktende medlemskap. I år har færre betalt enn før. Du kan vippse 200 kr til 112615 hvis du vil støtte det frivillige arbeidet på Orkanger.