Hjem Aktuelt Orkanger Vel gir 125 000 til Nerviksfjæra

Orkanger Vel gir 125 000 til Nerviksfjæra

Publisert:

|

Oppdatert:

Nerviksfjæra tar form som et flott friluftsområde.

Orkanger Vel støtter prosjektet Orkanger mot sjøen med 125 000 kr. Det kommer i tillegg til en gave på 50 000 kr i fjor. Kanskje kan pengene sørge for at det blir badstu i området ved Nerviksfjæra og Terna? Mange andre aktiviteter er også ønsket. Velforeninga stiller ikke andre krav enn at gaven blir brukt til et konkret tiltak.

Styret i velforeninga ønsker å bidra økonomisk til et veldig godt prosjekt i regi av Orkanger Aktivum. Nerviksfjæra er allerede satt i stand med turstier. Planen er en allsidig aktivitetspark på det siste åpne området mot fjorden fjorden.

Aktiviteter og historie
Orkanger mot sjøen-prosjektet er i praksis Orklaparkens nordlige endepunkt. Strekningen går fra den gjenreiste Jenssen-brygga nær Gammelosen og fram til østenden av Nerviksfjæra inn mot Thamshavn. Orkanger Aktivum samarbeider tett med lokalt næringsliv for å skape en fin innfallsport fra øst til Orkanger og Grønøra industriområde. Orkla Mardahl jobber nå med å lage tursti over Terna-området. Den vil gå helt ned mot sjøen. Det kommer opp lys både her og i Nerviksfjæra.

Samtidig er området godt egnet til å formidle lokalhistorien vår. Damphuset og Strandheim-villaen er levende monumenter fra Thams-epoken. Da endret Orkanger karakter; en pulserende, liten industriby vokste opp av «feskar-Øra». Orkland kommune har satt av 1 mill. kr. til Orklaparken nord.

FORVANDLING: Et område som var litt uryddig får nå tursti med lys. Du kan snart gå tett på sjøen på utsida av det gamle naustet og nesten fram til bobilparkeringa. Fra Langbrua er det laget turstier videre langs sjøen østover.

Hva vil du ha?
Mange har kommet med forslag til aktiviteter i området. Penger og plass setter begrensninger, men her er noen av innspillene:

  • Badstu i fjæra eller på Langbrua (ansvar for drift og tilsyn må i så fall avklares)
  • Sandvolleyball
  • Skotthyllbane
  • Bane for boccia og kubb
  • Fotballtennisbord
  • Discgolf
  • Lekeapparater og treningsapparater

Støtt velforeninga, please
Mesteparten av Orkanger Vels inntekter kommer fra kalender-salg, grasrotandelen (trofaste tippere) og medlemskontingent. Det koster 200 kr å støtte oss med et uforpliktende medlemskap. I år har færre betalt enn før. Du kan vippse 200 kr til 112615 hvis du vil støtte det frivillige arbeidet på Orkanger.