Besøkstall

96 738 denne måneden

88 133 249 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dette kommer: Tre dager med Orkanger-sommer

18.juli9.jpg

Gjør deg klart for et blaff av skikkelig sommer på Orkanger. Storm og Yr er for en gangs skyld helt enige om at vi får tre dager med strålende vær og temperaturer på 20-tallet.
Les mer

  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse


Orkanger-quiz på byfesten: Se vinnere og fasit

DSC_0001.JPG

Hva var den første store oppgaven til Orkanger Vel? Hvor lå Askeladden barnehage?
147 leverte inn svar på disse og andre spørsmål under Byfesten lørdag. To vinnere av Orkanger-quizen ble trukket blant alle med minst 6 av 10 rette.

Les mer

Se bilder fra Orkanger Vels familiedag i Hermetikken

DSC_0028.JPG

Det er alltid godvær når Orkanger Vel arrangerer familiedag i Hermetikken som avslutning på Orkangerdagene. Med sola følger is, brus, pølser, kanopadling og en og annen dukkert. Se bildene.
Les mer

Se bilder fra Orkangers byfest: Her finner du kjentfolk

DSC_0032.JPG

Lørdag var det på ny byfest i Orkanger sentrum fire år etter at Orkanger fikk status som Norges by nummer 103 - og fortsatt den yngste. På torget sitter en bukett muntre jenter fra Orkanger. Se flere bilder.

1 kommentar


Les mer

Fotball: OIFs damelag spilte 2-2 mot Volda i 2. divisjon

DSC_0057.JPG

OIFs damelag spilte lørdag 2-2 for tredje kamp på rad. Seieren glapp mot Volda sju minutter før slutt. Det betyr en høstsesong litt mer spennende en ønskelig.
Les mer

Orkangerdagene: Bli med på byfest og familiedag

DSC_0013.JPG

Lørdag kl 11-15: Byfest i sentrumsgata med langbord, underholdning, skiskyting (!)  og mange utstillere.
Søndag kl 12-15: Familiedag med gratis aktiviteter i Hermetikken i regi av Orkanger Vel.

Les mer

Kampen om Orkanger: Rema og Kiwi velkommen til Laksøra

DSC_0004.JPG

Butikker som Rema, Kiwi og Meny kan etablere seg på Laksøra hvis rådmannen og et politisk flertall får viljen sin. Rådmannens bruk av begrepet "storhandel" er bare egnet til å villede, og til å kamuflere trusselen mot Orkanger sentrum.

2 kommentarer


Les mer

Eks-øyeklinikk: Ber om å få rive Kvarsnes-gården

DSC_0023.JPG

Øyelege Odd Henrik Fosse ber om å få rive den såkalte Kvarsnes-gården, der han drev klinikk. Fosse skriver til Orkdal kommune at det er for dyrt å sette bygningen i stand. Ingen driver næring i bygget i dag.

1 kommentar


Les mer

Politisk flertall: Velger å gamble med Orkanger sentrum

La_gata_blomstre1.JPG

Orkanger sentrumsforening ble ikke hørt: Et flertall i Orkdal formannskap stemte tirsdag for å spre varehandelen slik at Orkanger får enda en handelspark. Sju politikere trosser faglige advarsler, tar sjansen på å svekke bykjernen og legger opp til mer bilbruk.

Les mer

Havna er misfornøyd med politikerne i Orkdal

DSC_0037.JPG

Trondheim havn er misfornøyd med politikerne i Orkdal (ST). Årsak: Hovedutvalg forvaltning vil ha avklart noen forhold om følger for nærmiljøet før Havna bygger ut mot Nerøra. Bakgrunnen for vedtaket er blant annet mulig misvisende informasjon fra Havna selv.

Les mer

Kommentar: Kom, la oss ødelegge Orkanger sentrum

Orkdalsveien.jpg

Rådmannen i Orkdal ber politikerne ta sjansen på å ødelegge Orkanger sentrum. Orkanger sentrumsforening mot milliardforetakene Amfi/Coop er David mot Goliat. Orkdal kommune gjør alt for å hjelpe Goliat på Laksøra.
Les mer

Klart for festdager: Dette gjør Orkanger Vel for deg

Herm8.jpg

Lørdag starter Orkanger-dagene for alvor med den tradisjonelle festen i Hermetikken. OIF Fotball har tatt over som festarrangør, men velforeninga jobber kontinuerlig med å gjøre Gammelosen og sentrum bedre.

Les mer

Nerøra: Politikerne vil ha flere svar fra Trondheim Havn

DSC_0001.JPG

Trondheim Havn må forklare nærmere hvordan selskapet skal redusere støy og visuell forurensing før havna får starte utbygging mot Nerøra og Gammelosen. Det besemte et enstemmig hovedutvalg forvaltning onsdag.
Les mer

Forfall på Orkanger: Orkdal kommune river dette bygget

ND1.jpg

Orkdal kommune vil rive det råtne, kommunale utleiebygget Nedre Dordihaugen 8. Bygningen har forfalt til en tilnærmet ruin. Naboer har klaget i lang tid.

1 kommentar


Les mer

Havna: Vil fortøye Deep Energy utenfor Gammelosen

DSC_0049.JPG

Trondheim Havn vil fortøye rørbåten Deep Energy (bildet) og andre store skip på tvers rett utenfor Gammelosen. Fortøyninger skal skrå inn mot land. Det er årsaken til at Havna nekter å godta noen form for skjerming på de ytterste 100 meterne når Grønøra Øst bygges ut.

1 kommentar


Les mer

OIF-fotballen: Seier for disse gutta - tap for jentene i 2.div

DB52VLFXoAEdWxt.jpg

Gutta i 5. divisjon slo Hommelvik 3-2 fredag og klatrer i 5. divisjon. De to på bildet bidro sterkt: Rune Asphaug med en frisparkperle på overtid, og enda en ung debutant - Kristian Blåsmo (15 år).
Jentene i 2. divisjon måtte tåle tap 2-4 mot sterke Fortuna i Ålesund.


Les mer

Tro det eller ei: Nå starter alvoret for OIFs håndballtalenter

OIF_J16.jpg

Knapt halvveis  i fotballsesongen skal disse OIF-jentene spille kvalifisering for Toppserien i håndball. Det står om en plass blant de 15 beste i Møre og Romsdal, Trøndelag og søndre Nordland.
NB - fotball: Husk OIF-Hommelvik i 5.divisjon i Idrettsparken fredag kl. 20.


Les mer

Havna fastholder: Vil ikke bruke areal til å skjerme Nerøra

DSC_0003.JPG

2014: Trondheim Havn avtaler med Orkdal kommune å gi Orkanger Norges mest miljøvennlige havn - inkludert best i landet på visuell skjerming.
2017: Havna nekter å bruke areal til skjerming når Grønøra Øst bygges ut.  Fastholder at den ytterste delen (bildet) ikke skal skjermes i det hele tatt.


Les mer

Spørsmål om turistinfo endte i pikant krangel om PC

DSC_0166.JPG

Politikerne etterlyste rapport fra turistinformasjonen ved Bårdshaug Herregård, som kommunen betaler for at hotellet driver. Resultatet ble en langvarig disputt om hvem som har skylda for at PC-service til turistene ikke virker.

Les mer

Velkommen til Orkanger: Nytt folkemøte om arealbruk

DSC_0159.JPG

Tirsdag kl. 18 inviterer Orkdal kommune til folkemøte nummer to i serien som skal puste nytt liv i Orkdal 2040-planen. Nå er tema arbeidsplasser og areal til næring. Franslykkja på bildet over pleier vi ikke snakke om.
Les mer

[Arkiv for siden]
Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse