Besøkstall

94 800 denne måneden

13 142 271 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Forfallet i Idrettsparken: Dette kan bli løsningen

Tegninger_alternativ2_Page_1_1.jpg

Bildet viser en mulig løsning på garderobeproblemene ved hovedbanen i Idrettsparken. OIF skal sette ned ei prosjektgruppe for å se om det lar seg gjøre økonomisk å  erstatte det nedslitte fjøset med moderne lokaler. Skissen fra Nilssen og Opøyen er et eksempel på et komprimert bygg tilpasset tunet på Nedre Rømme (bygningen nærmest).

Ulempen er at man utnytter arealet dårlig ved å bygge så lavt. Derfor er et  bygg med en ekstra etasje også skissert.

Krefter i OIF som har sett seg leie på forfallet ved hovedbanen tok initiativ til prosjektet for få uker siden. Det er foreslått å bygge lokaler for atletavdelinga i tillegg til lager og - selvsagt - dusj og garderober.

Dusjanlegget i fjøset ble innviet for snart 60 år siden. Det har vært ute av drift denne sesongen - trass i at hovedbanen skal være kommunens storstue for sommeridrett.

Orkdal kommunestyre har vedtatt at dusj og garderober skal bygges ut i Orklahallen. Det er også kommunen som eier fjøset på Nedre Rømme.

Orkla FK, som skulle være en regional satsingsklubb, inviterer gjestende lag inn i garderobene i pausen. Det som møter dem er nedslitte rom, løs bordkleding, takpapp som henger og slenger og glava som tyter ut av veggene.

For å gjennomføre en visjon som på tegningene trengs minst fire ting: Penger, intern enighet i OIF, dugnadsinnsats og politisk støtte og interesse.

Tegninger_alternativ2_Page_4_1.jpg

 

Publisert 30.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

For smått tenkt - allikevel 02.07.2010 10:49
Tiltaket er bra, men ikke spenstig nok. Det må sees i sammenheng med å bygge om aksesspunktet til banen for lagene, og ikke gå til sideinngangen som i dag, og i stedet for fasade med vinduer, må man NÅ planlegge for å sette opp tribuner i svingen, og klargjøre konstruksjonen slik at det eventuelt kan settes opp senere - det har betydning for fasadene. Dessuten har denne planen betydning for det dobbelt trubinefroslaget fra Arne vangen mellom hovedbanen og nybanen, som nå kan skaleres vesentlig ned og btygges mye billigere, uten garderober.... Kortsagt, dette må tenkes igjennom minst en gang til, slik at vi får en samlet plan før det sauses vekk penger i unødan. ErikP

gofotn 01.07.2010 23:29
Riktig planlegging av OIF. Det må ordnes selv, ingen hjelp fra andre. Kommunen og Orkdal Idrettsråd har interesser alle andre steder enn i parken. Orkdal kommunes sommeridrettsanlegg og hovedarenaen til toppsatsningsklubben Orkla FK har hverken egen fotballgarderobe eller skikkelig hovedarena med tribune. Historien taler for seg og er et godt nok bevis på elendigheten, sett i fotballsammenheng. Kom igjen OIF, gjør som nabon - begrav gofotn , og gjør det sjøl.

Ørbøgg 30.06.2010 22:39
Et spennende prosjekt. Kanskje uten at det trøng å kost rævva.. Men det e vel nå krona å spar på å kutt ut glassfasaden.(sjøl om det sjer veldig fint ut). At garderoban bli grevd ned på nivå med hovedbanen e genialt..

baill 30.06.2010 20:08
Absolutt ingen ting vil skje før Oif og ildsjeler i miljøet får gjort noe med det selv. Dette er et håp om at noe vil bli gjort.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse