Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal 2040: Se hvem som stemte for å spre handel

DSC_0005_1.JPG

Orkdal 2040 var det store prosjektet som skulle gi Orkdal en kompakt bykjerne. 21 politikere vedtok sist onsdag å utvide sentrumssonen. De flytter den røde streken sørover og åpner for dagligvarer eller annen detaljhandel ved Shell. Forslaget kom fra ordføreren. Nedenfor kan du se hvem som aktivt vil spre handelen videre.

De 21 er følgende:
ORKDALSLISTA:
Gunnar Hoff Lysholm.
Khadija Mohamed Ali.
Elizabeth Mælen Lunde.
Per Kirkaune.
Ola Halsen.
Knut Bjørkli.
Lars Wormdal.

(Wormdal møtte som vara for Gunn Helen Grandell.)

SENTERPARTIET:
Oddbjørn Bang.
Oddbjørn Almli.
Hilde Hoston.
Helge Fagerholt.

(Fagerholt møtte som vara for Rasmus Skålholt. Sp manglet vara for Bjørn Svorkdal ved sluttbehandlinga av den to år lange planprosessen.)

FREMSKRITTSPARTIET:
Torstein Larsen.
Joar Syrstadeng.
Ann Inger Stølhaug.
Reidar Aas.

(Aas møtte som vara for John Michael Simonsen).

VENSTRE:
Arne Grønset.
Jorunn Wormdahl Asbøll.
Lone Kvålsvoll.

(Kvålsvoll møtte som vara for Lavrans Skuterud, som på forhånd varslet at han ønsket å flytte streken motsatt vei.)

KRISTELIG FOLKEPARTI
Ivar Konrad Gangås.
Kari Tronvoll.

HØYRE:
Eli Karoline Olsen.

Opprinnelig ville Lysholm flytte streken enda lenger sør. Forslaget kom altså fra ordføreren som på folkemøter har uttalt følgende:
1. Toget for Orkanger går nå. Dere må si hva dere mener.
2. Hvis vi ikke får til resultater av Orkdal 2040 kan vi ikke vise oss ute mer.

Ordføreren foreslo også å sette av hele tomta mellom OTI og Sponplaten til industri, i stedet for å holde av en reserve for skole eller andre offentlige formål. Han fikk med seg:
Hele Orkdalslista (7).
Alle fra Venstre (3).
KrF (2)
En fra Sp (1)
SV (1)
Høyre (1).
Det vil si 15 stykker.
Forslaget falt med fire stemmers margin. Det endte med et kompromiss der tomta ble delt i to.

Tomta er viktig blant annet fordi nedbygging med industri her vil øke presset for å bygge skole i Idrettsparken. Dette er en sjanse flere politikere ønsker å ta, inkludert Orkdalslistas repesentanter bosatt på Orkanger.

 

Publisert 28.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Ja, undersøk litt først, Erik P 29.06.2010 17:10
Jomar Lie har allerede tillatelse til å drive motell og serveringssted. Den røde streken avgjør hvor du kan drive detaljhandel som feks dagligvarebutikk. Det er det nye i saken. Hans K.

Kanskje en fordel å undersøke litt først? 29.06.2010 14:40
Jomar Lie har gjenoppbygget Kroa som brant ned. Der ligger det nå klart 600 m2 med areal for den som har initiativ. McDonalds sier de må ha en by på 25 000 for å satse, Orkdal med omegn har over 50 000, så det er bare å stå på! Den lille tomte-biten som er igjen har AKKURAT plass til et lite motell, 10 sammenkjedete hytter med 20 rom og en liten parkeringsplass. Planene ser fine ut, og jeg oppfordrer folk til å sette seg inn i hva det dreier seg om før man setter i gang propaganda-apparatet. En hamburgerbar og et lite motell på en smal tomteparsell er ikke akkurat noen katastrofe, om vi sier nei til ALT, får vi som kjent ingenting! ErikP

utfløtter 28.06.2010 22:49
Mine planer om evt. å flytte tilbake til Orkanger, blir mindre for hver gang jeg leser hva bygdas politikere kommer fram til.De er tydeligvis ikke interessert i hva flertallet vil.Kritiske spørsmål i lokalpolitikken klubbes ofte ned av de som har makt i lokalsamfunnet.I Orkdal er det tydelig hvem som sitter på den.

Ikke kritisk lengre 28.06.2010 21:40
men et bra kompromiss, faktisk, fordi Hell Bil har spist opp store deler av tomta til Jomar Lie. Da var det litt mere schwung over planene til Lie på slutten av 1980-tallet mens hele tomta var tilgjengelig, da planla han et varehus med motell der oppe, nå blir det vel ikke mere enn ei litt stor pølsebu, eller - hvorfor ikke en McDonalds?? Det mangler vi faktisk i Orkdaln! ErikP

Steffen S. Karlsen 30.06.2010 16:16
Vi mangle ikke en stor, dyr, bedriten burgerkjede som gjør folk feit og sjuk...

Geir 28.06.2010 21:27
Tragikomisk hele greia. Vill vekst må være mottoet for dagens lokalpolitikere. Utrolig at kommunen har brukt nok en stooor sum på ekstern hjelp - UTEN å ta den i bruk.

utfløtta ørbøgg 28.06.2010 21:21
Hele 2040 prosessen blir mer og mer latterlig. Fortsatt spredning isteden for samling.Når så mange sentrale politikere går motsatt av det som ble rådsagt fra byplanleggere, er egentlig alt håp ute. Flere millioner kastet rett i do nok en gang. Snakk om arroganse. Nei nå må ørbøggen på banen og inn i politikken. Det er eneste håpet for en fremtidig sentrumssatsing for Orkanger.

Kjell Ivar Gumdal 29.06.2010 00:55
æ e å utfløtta ørbøgg,men hvis d e sånn folket vil ha d, nåkka æ itj tru så stem på d partiet som ikke e enig,sløsing av penger spør du mæ !!

berit gjølmesli 28.06.2010 21:17
En oppfordring til alle orkdalinger: spør de som stemte for å utvide sentrum hva de vil med det neste gang du ser de.Spør også hva de mener om å først vedta at Orkdal skal ha en kompakt bykjerne. Navnene finner du i artikkelen over.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse