Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trivselsprisen 2010: Vidar Liøkel og Oddbjørn Fossland!

trivsel.jpg

Orkanger Vels trivselspris for 2010 er tilegnet dugnadsånden på Orkanger. Vi har latt to av stedets fremste ja-mennesker representere det frivillige arbeidet: Oddbjørn Fossland (t.h.) og Vidar Liøkel.
Begge har stilt trofast opp for alle gode formål gjennom mange tiår. På Nedre Rømme lørdag kveld fikk de den eksklusive plaketten, blomster og en liten økonomisk påskjønnelse.

Årets tildeling ble ekstra krevende for Orkanger Vel ettersom Vidar er med i styret vårt. Vi andre måtte lure ham og ta avgjørelsen utenfor styremøtene.

Det måtte også litt triksing til siden Vidar (naturligvis) er den som hvert år ordner med inngravering av prisvinnerens navn og henting av plakettene hos Gullsmed Røhme.

Vidar Liøkel pleier å si "æ kan gjør det" når noe skal gjøres. Han ordner med blomsterkassene i Orkdalsveien, rydder uoppfordret etter hærverk, rydder torget etter julegerana, er både vakt, sjauer, toalettansvarlig og alt mulig annet på Hermetikken-festen og har de siste månedene gjort en stor innsats på Nedre Rømme. For å nevne noe.

Vidar stiller opp så sant det er mulig, og innsatsen begrenser seg ikke til velforeninga. Han er stadig på farten som et smilende innslag i gatebildet - og har vært det i mange, mange år.

Oddbjørn Fossland er likedan; alltid parat til å jobbe for lokalsamfunnet uten å tenke på egennytte. Spør Oddbjørn om han kan bli med på en dugnadsjobb, og han svarer: "Når da?".

De siste dagene har han renset strendene i Gammelosen etter uværet forrige helg. Han tilhører kjernen av ryddegjengen i Gammelosen sammen med Jan Erik Bach og Brage Knudsen. Oddbjørn har vært med på det meste av dugnadsarbeid siden 1960-tallet. Han ser på dugnad som en glede, ikke en bør.

Begge har selvsagt jobbet for Orkladagene som vi feirer nå.

Andre får ofte mer oppmerksomhet, gjerne ved å ta lederverv. Men lederne kommer ingen vei uten entusiastiske praktikere. De er både limet og drivkraften i lokalsamfunnet.

Oddbjørn Fossland og Vidar Liøkel symboliserer denne samlende og dynamiske kraften.

Trivselsprisen 

Trivselsprisen er delt ut åtte ganger. De syv tidligere vinnerne finner du under bildet av årets plaketter:

plakett_3.jpg

2003: Øvre Hovsbakken Velforening.
2004: Knut Even Wormdal.
2005: OIFs stikomité (Ulvåsmarka).
2006: Snegleplukkerne Karin Røli og Borghild Meland.
2007: Båtklubben Terna.
2008: Natteravnene.
2009: Orkanger Historie.

 

Publisert 26.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svend Åge Sæther 27.06.2010 09:04
Kjempefint at stor dugnadsånd blir verdsatt. Gratulerer begge to.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse