Besøkstall

22 297 denne måneden

11 879 715 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal 2040: Butikker ved Shell - halv skoletomt reddet

DSC_0005_1.JPG

Da er Orkdal 2040-planen avgjort: Det politiske flertallet utvidet onsdag sentrumssonen ved Shell på Bårdshaug selv om målet er å samle sentrum. Halve tomta mellom OTI og Sponplaten ble satt av til offentlig formål (skole) som et kompromiss. Men det var bare på hengende håret.

Et overordnet mål for mangemillioners-prosjektet er å skape en kompakt bykjerne. Noe slikt vedtak fattet ikke det politiske flertallet. Tvert imot:

* Ordfører Gunnar H. Lysholm foreslo igjen å flytte den røde sentrumsstreken sørover ved Shell på Bårdshaug "for å slippe søknader om dispensasjon". Lysholm begrenset omfanget litt i forhold til før. Han fikk med seg følgende partier på å utvide området for detaljhandel på Orkanger:
- Hele Orkdalslista.
- Hele Senterpartiet.
- Hele Venstre.
- Hele KrF.
- Hele FrP.
- Den enslige Høyre-stemmen.

Bare Ap og SV stemte imot.

Statens Vegvesen kan stoppe vedtaket, men riktignok ikke av hensyn til å samle Orkanger sentrum. Vegvesenet skyr detaljhandel sør for det som blir nye E39 på grunn av kryssende trafikk.

* Forslag fra Ap om å begrense utbygging ved OTI og Amfi før det er bygd mer i sentrumskjernen ble nedstemt.

* Venstres Lavrans Skuterud har varslet i ST at han ønsket å snevre inn sentrumssonen. Skuterud møtte imidlertid ikke, og noe slikt forslag ble aldri fremmet.

* Noen markert bykjerne er ikke vedtatt.

Framtidig skole
Mye spenning har vært knyttet til bruken av tomta mellom OTI og Sponplaten. Også her arbeidet ordføreren for en annen løsning enn rådmannens forslag og flere innspill.

Tomta gikk ut på høring med forslag om offentlig formål - særlig med tanke på skole eller høyere utdanning. Orkdalslista, Venstre, KrF og Høyre ville ha næring (industri). Det innebærer blant annet framtidig press mot å bruke Idrettsparken til skole, og dermed enda flere konflikter og enda mer grendastrid.

Senterpartiet brøt ut. Forslaget om bare industri falt dermed med 16 mot 19 stemmer.

Ap og FrP stemte for å sette av hele tomta til skole. Også det forslaget falt med 16 mot 19.

Dermed endte det med å dele tomta i to mellom skole og industri etter forslag fra Sp (mot stemmene fra Ap og FrP).

Så langt tyder ingenting på at Orkdal 2040 vil markere noe tidsskille i sentrumsutviklinga i Orkdal. Tilhengerne av det frie markedet er flere enn tilhengerne av styring.

 

Publisert 23.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Geir Solbu 25.06.2010 13:35
Var som forventet dette da, ingen politikere i Orkdal har noen gang gått mot markedskreftenes ønsker, politikere er noen nikkedokker når kapitalen taler!!!!

Nikki 24.06.2010 00:42
Orkdal 2040 prosessen ser ikke ut til å ha påvirket en videre styrt sentrumsutvikling. Noe som er avgjørende for den fremtidige sentrumsutviklingen. Egentlig er alt som før. Ingen forandringer - fortsatt stort sett full spredning.

Guri Berge 24.06.2010 00:17
Stø kurs er det ja! Merkelig etter alle synspunkt fra folket som ønsker en fortetting av Orkanger sentrum! Jeg undres....

berit gjølmesli 23.06.2010 22:10
Neste korsvei blir kommunevalget; må vel være noen politikere som ikke vil lytte til folket som gleder seg til det?

Roar Syrstad 23.06.2010 19:58
Sjer ut te at det politiske livet i Orkdal'n fortsette på stø kurs i aill rætningan, som det alltid har gjort...

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse