Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-elever satte karakter-rekord

elever1_nett_1.jpg

Årets avgangselever ved Orkanger ungdomsskole har brutt en barriere: Ungdommene fikk over 4 i karakter i gjennomsnitt for alle fag. Dette er første gang 4-grensen er passert i Orkdal. Resultatet ble 4,074 i snitt. Rektor Per Arnt Tødaas avslørte nyheten ved utdelinga av vitnemål i kinosalen torsdag kveld (bildet).

Orkdal kommune har satt seg som mål å bli blant landets ti beste skolekommuner. Orkanger-elevene som nå går ut, har gitt et viktig bidrag til å hjelpe Orkdal oppover på rankingen.

Tallkarakterer ble innført først på 2000-tallen. Helt siden den gangen har 4-grensa ventet i det fjerne. Også for to år siden var det et svært bra resultat. Men i år gjorde elevene et skikkelig byks.

Snittet på drøyt 4 er altså regnet ut etter alle elever og alle fag - inkludert eksamen. 6 er høyeste karakter og 1 den laveste.

Elever, lærere, foreldre og søsken avsluttet med stil i kinosalen. Bandet Revelation spilte delvis familievennlig (bildet - mer tekst følger).

revelation.jpg 

Også tre andre elever opptrådte med sang, mens årets russepresident på Follo, Aksel Landsem Mjøen, holdt tale om det å modnes. Fra å søke jentekontakt gjennom erting og lugging, har han lært at det går an å snakke.

Et par av lærerne fikk epletrær i avskjedsgave fra klassen sin, visstnok som et symbol på litt av hvert.

En av elevene fikk et hedersdokument i tillegg til vitnemålet: Petter Ebbesen har satt ny rekord Gammelosen rundt på 7,03. Dermed ble det rekord både i karakterer og rundetid. Lærer Reidar Omland delte ut diplom.

Alle som greier å løpe utfordres hermed til å sjekke hvor langt rundt turstien du  kommer på 7 minutter og 3 sekunder. Under et bilde av Petter og kontaktlærer Reidar Omland.

petter.jpg

 

Publisert 17.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse