Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Elever vil ikke dusje: FAU ber om penger til dusjvegger

Skolen_022_2.jpg

Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Orkanger ungdomsskole ber politikerne om hjelp til å skaffe 44 000 kroner til skillevegger i dusjene. Saken har vært en gjenganger i flere år, men skolen mangler penger ifølge rektor. Elever nekter å dusje nakne mens andre ser på.
Motstand mot fellesdusj er et problem både blant etnisk norske elever og elever fra andre kulturer, heter det i et brev fra FAU.

FAU har etterlyst båser i dusjene flere ganger. Også elevrådet har bedt om tiltak fordi enkelte elever dusjer med klær på.

I vinter ble rektor bedt av FAU om å kostnadsberegne skillevegger. Prisanslaget for 14 vegger i begge dusjrom er 44 000 kroner pluss mva.

Rektor opplyser til FAU at det ikke finnes midler. Skolen har måttet prioritere høy voksentetthet pga mange elever med behov for særskilt hjelp.

Foreldere har nå tatt direkte kontakt med ordfører Gunnar H. Lysholm.

I brevet til kommunen skriver foreldrenes representanter blant annet: "Elevene føler at holdningen til kropp og til grenser for egne intimsfærer har endret seg (...) Dette har ført til mange vanskelige situasjoner i dusjen de siste årene."

 

Publisert 16.06.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse