Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vil bygge 48 leiligheter i hjertet av Orkanger

Gosen_juli08_018_1.jpgOrkla Utbyggingsselskap AS ønsker å bygge til sammen 48 leiligheter langs Søster Signes vei - bak henholdsvis Eriksen-bygget og det tidligere apoteket. Huset på bildet er tenkt revet for å gi plass til 12-mannsboliger. I tillegg kan ST-gården og området rundt delvis bli boligblokk når trykkeriet og avisa flytter ut. Dersom planene blir virkelighet, får stedet en bykjerne med konsentrert bebyggelse. 

Selskapet har allerede startet arbeidet med parkeringskjeller bak de tidligere lokalene til Eriksen Sport. Her skal det etter planen komme 24 nye boenheter. Etterspørselen avgjør framdriften.

Like mange boenheter er planlagt fordelt på to 12-mannsboliger i kvartalet lenger sør - det vil si bak apotekgården der advokat Jon Reidar Aae i dag holder til. Her har Orkla Utbyggingsselskap kjøpt en villa for riving. I tillegg er det inngått avtale med en annen grunneier.

Boliger_juli08_018_1.jpgBildet til høyre viser området som er tenkt bygd ut først. Det ligger i tilknytning til byggene med nye leiligheter langs Orkdalsveien (Svensson-gården og Eriksen Sport-bygget).

Det blir nå trolig laget en samlet plan som også omfatter blant annet ST-gården og Korpshuset. Adresseavisen eier ST-gården. Den kan bli nøkkelen til videre utvikling av miljøet i Orkdalsveien. Mest trolig vil det komme et forslag om å bygge ut eiendommen med leiligheter over gateplan. Trykkeriet skal flytte til Grønøra. Redaksjonen og administrasjonen vurderer flytting til Sæther/Rømme.

Gosen_juli08_012_1.jpgOrkanger Vel mener at det i forbindelse med planen Orkdal mot 2040 må vurderes alternativ bruk av en så sentral tomt. Kanskje er ST-gården eiendommen der vi kan få et pulserende og lett tilgjengelig kulturhus kombinert for eksempel med undervisningslokaler. Skolene er i ferd med å bli sprengt. Bygget (bildet) ligger midt i smørøyet mellom skolene, biblioteket og Idrettsparken, og det er plass både i høyden og bak ST-gården.

 

 

Publisert 29.07.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse