Besøkstall

62 398 denne måneden

13 564 347 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Jubileum for Idrettsparken: 50 år uten forandring

Park4.jpg

Hovedbanen i Idrettsparken ble åpnet 23.juni 1949. Fraukjelleren i det gamle fjøset ble dusjanlegg i mars 1953. Siden har lite skjedd av utvikling i Orkdal kommunes sentralanlegg for sommeridrett. På bildet ser du kommunens svar på den privateide tribunen på Fannremsmoen.
En hel serie bilder fra Idrettsparken på godt og vondt finner du her.

I dag er det 57 år gamle dusjanlegget stengt etter en vannlekkasje i vinter. Under ser du en detalj fra inngangspartiet, der 3.divisjonsspillere fra Tynset hvilte i pausen mot Orkla FK mandag. Ikke så morsomt å være vertskap i parken:

Park15_1.jpg

Tonen var en annen i 1953. En begeistret ST-journalist rapporterte følgende fra åpninga av dusjene: "Rømme gård  blir nå betegnet som verdens vakreste fraukjeller. Garderobene er åpnet; fem dusjer og fem klosetter. Det nye badeanlegget vil sikkert virke stimulerende på idrettslivet. Det er neimen ikke alle fraukjellere forunt." (mer tekst).

Park7.jpg

Både vindskier og bord under takutstikk henger og dingler 57 år etter åpninga av badeanlegget i fjøset. Bygningen tilhører kommunen, men OIF har ansvaret for dusj og garderober etter at slike ble bygd også i Orklahallen (mer tekst).

Park18.jpg

På privateide Fannremsmoen er det investert 1,5 millioner kroner i tre løpebaner med 110 meter kunstdekke. I hovedanlegget Idrettsparken regjererer grus, løvetann og råtne planker (mer tekst).

Park10.jpg

Men det finnes absolutt et lyspunkt, nemlig tunet på Nedre Rømme. Orkdal kommune har fått opp det lenge planlagte verkstedbygget (t.v.), og i front ser du lageret til OIF, Orkanger Aktivum og Orkanger Vel.
Hvorfor har så Fannremsmoen et moderne fotballanlegg med "friidrettselement", mens hovedbanen i Idrettsparken ligger som den gjorde i 1960?
Forklaringen kan være at det ene anlegget har en eier med ekte eierfølelse. Det mangler det andre.

Hans Kringstad


 

Publisert 26.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Arne 26.05.2010 23:05
Hovedårsaken er klar. Orkdal kommune eier Idrettsparken samtidig som de aldri har gjort annet enn og prøve å flytte aktivitet vekk i fra området. Det er skammelig at Orkdal kommune og Orkdal Idrettsråd har vært så passive i over 50 år. Eneste måten å få gjort noe konstruktivt på er at OIF tar over hele parken selv - ALENE.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse