Besøkstall

28 989 denne måneden

12 290 043 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nei til murhus i Hovsparken - men politikerne er snille med kommunen

hov_1.jpg

Et enstemmig hovedutvalg forvaltning pålegger Martin Tangen Gudmundsen å kle murhuset i Hovsparken med trevirke. Det er i tråd med det opprinnelige kravet i byggetillatelsen.
I samme møte dropper de samme politikerne krav om p-kjeller  ved utbygging av sitt eget Orkanger Pensjonistsenter. Det er IKKE i tråd med Orkdal 2040.

De to sakene er selvsagt ikke direkte sammenlignbare. Men vedtakene er en gave til dem som måtte mene at Orkdal kommune stiller strengere krav til andre enn til seg selv.

Rådmannen skriver da også i saksframlegget at det er uheldig å ta ut kravet om parkering under bakken ved utbygginga av OPS.

Hvorfor? Fordi de samme politikerne nettopp har vedtatt et forslag til ny kommunedelplan der det heter at utbygging i sentrum bør skje i p-hus eller under bakken (for å spare arealer).

Og ikke nok med det: Fylkesmannen kever at "bør" endres til "skal". P-kjeller eller p-hus SKAL brukes der forholdene ligger til DSC_0023_1_1.JPGrette for det i sentrum. Og det gjør de ved OPS på Bårshaug.

Planen blir endelig vedtatt 23.juni. Nå kan Orkdal kommune komme sitt eget regelverk i forkjøpet ved OPS. Årsaken til at man vil bryte prinsippet ved første anledning og parkere på bakken er økonomisk. De kommende boenhetene ved OPS blir mye dyrere med p-kjeller.

Dyrere blir selvsagt også butikkene som eventuelt vil utvide i Orkdalsveien, og som må grave seg ned. Eller de som vil bygge ut på Sæther/Rømme. Alle som følger med vil trolig søke dispensasjon med henvisning til OPS-vedtaket.

I Hovsparken følger imidlertid politikerne prinsippene de har vedtatt. Kleding i tre skal brukes i størst mulig grad. Og bygget skal tilpasses den kulturhistorisk verdifulle Hov gård.

Martin Tangen Gudmundsen søkte om dispensasjom fra kravet om tre da bygget sto ferdig - riktignok uten bordkleding.

 

Publisert 22.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Hvem sitter i slike utvalg? 24.05.2010 14:45
Jeg traff en av deltakerne på dette møtet, den dagen møtet gikk. Han er selv en relativt stor aktør i byggebransjen, bosatt på Fannrem. Som privat aktør i bransjen er det utrolig at han blir med på slike vedtak, som skaffer bl.a. kommunen og "unntakskameratene" store fordeler - dersom man ser bort fra ETT forhold : han har hatt og har store oppdrag for kommunen..... Det er antakelig på tide å få fram aktørene i lyset, hvordan de stemmer og hvorfor.....

Gavepakke til Martin! 24.05.2010 14:39
Da er det vel bare å klage inn vedtaket for Tangen Invest da? At ikke politikerne våre skjønner såpass at det er en rein gavepakke til mennesker med god tilgang på advokater å gjøre SÅ DUMME vedtak i ett og samme møte er oppsiktsvekkende. Det er et viktig prinsikk man alltid skal ha for øyet i offentlig forvaltning : LIKHET FOR LOVEN. Når utvalget ensidig rammer en privat aktør, men lar seg selv slippe unna store potensielle kostnader, blir det urettferdig, og Gefundenes Fressen for advokatene. Det er bare å klage det Martin! Huset er hvitt, det står i stil med eksisterende bebyggelse innenfor anlegget der, for det er ikke bare hovedhuset, det er naboer alle vegne og en rekke nybygg på tomta, så stile er brutt allerede. Sammenlignet med Orkdal kommune er Tangen Invest en liten fisk i havet, og vi skal ha omsorg for de små! Dette bare understreker, det er på høy tid at vi skifter ut over en lav sko og skaffer oss nye politikere og nye medlemmer i diverse utvalg, de som sitter der holder ikke mål.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse