Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

FAU Orkanger: Advarer mot ungdomsskole i Idrettsparken

DSC_0045_1.JPG

FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) ved Orkanger ungdomsskole ber om at det ikke blir bygd skole i Idrettsparken av hensyn til idretten. FAU anbefaler tomta mellom OTI og Sponplaten. Men der vil Orkdalslista og ordføreren ha industri. Ordførerpartiet ønsker seg u-skole på sirkustomta (bildet).
Drømmen om en felles u-skole på Follo blir for øvrig bare en drøm. Motstanden er stor, viser høringsrunden.

Bruken av sirkustomta ved Orklahallen kan ende i et lokalpolitisk drama med ny konflikt mellom idretten og toneangivende politikere.

Helt på tampen av Orkdal 2040-prosessen vil Orkdalslista bruke sirkustomta til ny ungdomsskole når dagens skole er sprengt. Samtidig sier både Orkdalslista og Arne Grønset (V) at de nå ikke vil reservere tomta mellom OTI og Sponplaten til skole/offentlig formål.

I planforslaget som er ute på høring er tomta mellom OTI og Sponplaten forbeholdt skole eller annet offentlig formål etter et enstemmig vedtak i kommunestyret.

En endring av OTI/Sponplaten-tomta fra skole kan tvinge gjennom skolebygg i Idrettsparken av mangel på tomtealternativer. OIF har allerede protestert.

Skoleforslaget er fremmet uten at det følger med noen analyse av arealbehov for idretten. Visjonsutvalgets rapport forutsetter ikke skole i Idrettsparken. Utvalget er ledet av varaordfører Oddbjørn Bang.

Det er allerede vedtatt å bygge bane 3 og klatrehall, som vil kreve mye areal. Kommunestyret ønsker også stort svømmeanlegg i Idrettsparken. Parkering skal det dessuten være plass til.

FAU peker på at det allerede er knapphet på arealer i parken, og at tomta mellom OTI og Sponplaten ligger så nær at det går fint å bruke Orklahallen og andre fasiliteter for en skole der.

I 2040-planen er det foreslått en grønn korridor for myke trafikanter nettopp fra OTI/Sponplaten til Idrettsparken.

FAU ved Orkanger u-skole mener Sæther/Rømme ligger dårligere til i forhold til parken og hallen.

Utvalget er mot en felles u-skole på Follo blant annet fordi det vil føre til mer kjøring. 2040-planen forutsetter vekst i sentrum via fortetting, og dermed flere elever bosatt sentralt.

Andre høringsuttalelser:

FAU Orkanger barneskole:
Fraråder felles u-skole på Follo.
Interessert i u-skole nær parken og hallen.

FAU Grøtte:
Har gjennomført meningsmåling.
80 prosent ønsker å beholde Grøtte u-skole.
60 prosent mot felles u-skole.
Åpner for at Grøtte kan ta imot elever fra Evjen og Årlivoll. (Årlivoll har u-trinn i dag. Evjen-elever går på Orkanger).

FAU Årlivoll:
Ønsker en felles u-skole HVIS skolestrukturen skal endres.

FAU Gjølme (har bare b-skole. U-elever på Orkanger):
Ja til felles u-skole.

Utdanningsforbundet (lærerne):
De fleste medlemmene ønsker ikke felles u-skole, men foretrekker to u-skoler (mot tre i dag).

Orkdal Senterparti:
Nei til felles u-skole, vil beholde alle tre som i dag.
Interessert i ny Orkanger u-skole NÆR Orklahallen. Men sier i motsetning til Orkdalslista ikke at den skal ligge I parken. Alternativet mellom OTI/Sponplaten kan imidlertid bli bygd ned med industri.
(Sp har fem av 35 i kommunestyret).

Orkdal Høyre:
Ja til felles u-skole på Follo. (Høyre har bare en av 35 i kommunestyret).


 

Publisert 20.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 22.05.2010 17:25
Enig i Gangås, for en gjæng med vimsebukker. Først bestemmer de seg for skole i sponplatefabrikkområdet, et område som passer perfekt.For deretter å skifte mening til Idrettsparken. Da blir det å belage seg på nytt fakkeltog hvis ikke fornuften seirer. Det fakkeltoget skal bli stort.

Atle Olav Sognli 22.05.2010 12:35
Jeg er usikker på om dette er nevnt tidligere ang ny ungdomskole i Idrettsparken. For dette er igen ny ide. Det var et realt forslag sist gang en skulle bygge ny ungdomskole at den skulle havne i idrettsparken. Men forslaget ble nedstemt i kommunestyre. Noe som jeg håper og tror skjer i denne omgang å.

Vi har ikke glemt! 22.05.2010 17:49
Det var venstre under sin anfører og lærer, Arne Grønset som fronta dette begge ganger de nesten stakk spaden i jorda. Hadde venstre fått viljen sin hadde det ikke vært noen KGB, for der skulle skolen komme en av gangene. Så tror jeg Grønset disponerte jorda slik at det ikke hadde vært hverken Hall2 eller den kommende Hall3 - for der skulle skolen komme i neste omgang! Grønset har blitt nedstemt 4 ganger i Idrettsparken, 2 skolebygginger og to hus/leilighetsbygginger. Det har han ikke glemt, sist sett i forb. med Hall3 og Follo. Synd bare at det finnes AP-reprresentanter som stemmer med ham, Jorodd gjorde det, Kurås var enig sist Hall3/Follo var oppe. Der har du noe å ta tak i Atle Olav! Når det gjelder partiet venstre : Ikke en stemme fra noen som sogner til OIF!! ErikP

Stein Atle Gangås 21.05.2010 18:22
Greit å vite hvem man IKKE skal stemme på ved neste kommunevalg. Vi har et av de mest unike områder i hele landet for idrett og fritidsaktiviteter liggende på Orkanger, som BER om å få bli utbygd og brukt av hele dalen pluss nabokommunene. At politikerne nok engang velger å IKKE høre på velgerne, viser bare at de har en egen agenda, og ikke er interessert i meningen til oss vanlige dødelige. Nå må alle Orkanger bøgg stå opp å vise patriotisme, det er ingen skam å være patriot, skal vi komme noen vei i dette dalføret, så må vi vise muskler.

OIF fotball må ta initiativ til kommunevalget! 21.05.2010 22:36
Ikke en stemme til dem som vil bygge skole i Idrettsparken! Et opprop og aktiv innsats i valgkampen mot dem, samt lobbyvirksomhet kan gjøre underverker, det er kort tid til valget og ALLE veit at de blir close race. Det er Orkanger stemmekrets som er den virkelige indrefileten for politikerne i Orkdal!

Snakka med Bang i forrige uke. 20.05.2010 23:06
jeg oppfattet han som klart FOR skole på Tivolitomta. Der var før HAN hadde sett Arne Vangens forslag.... Slik det ser ut i dag er Venstre, Orkdalslista og SAenterpartiet klart for å bygge U-skole på Tivolitomta. Når man først skal ta dette arealet, må man tenke STORT, og det er det bare Arne vangen som gjør i denne dalen! Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse