Besøkstall

22 297 denne måneden

11 879 715 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sveinung Sundli interessert i å satse i Orkanger sentrum

n_11_1.jpg

Musiker, festivalgründer og pubvert Sveinung Sundli vil vurdere å starte utested på Orkanger dersom sentrum får et kulturhus. Det sier Sveinung i en reportasje i Adresseavisens papirutgave i dag (tirsdag). Sammen med blant andre Hans Christian Falch, Gro Rostad og Berit Solem håper han på ST-kvartalet som kultursenter. Illustrasjonen viser Orkanger Vels kulturhusmodell ved ST-gården.

Adresseavisen forteller at enkelte ser muligheter i den forhatte barrieren av bommer rundt Trondheim. Ingen rammes hardere enn orkdalingene som nå har åtte bompasseringer tur/retur til en pris av 130 kroner før eventuell rabatt.

Men Sveinung Sundli og butikkeierne Hans Christian Falch og Gro Rostad sier at selv om bommene er en belastning, kan de gjøre det enklere å skape en by i Orkdal. Folk drar trolig sjeldnere til Trondheim for handel og kultur. Gro Rostad på Tråsnella har allerede merket økt omsetning.

Sveinung Sundli har tidligere skrevet under på en høringsuttalelse for kulturhus i sentrum. Sveinung driver i skjæringspunktet mellom kultur og næring. Han ser at et attraktivt sentrum vil åpne for store muligheter:

- Jo mindre sentrum er, desto bedre. Vi kan ikke ha en lengre hovedgate enn Nordre gate, sier Sveining Sundli, og tilføyer:

- Bomringen gjør det enda mer attraktivt å bo på Orkanger. Jeg har stiftet familie og kjøpt hus her. Vi har kjøpt gull.

Mer enn tusen personer støtter nå visjonen til Facebook-gruppa Orkanger - byen i Orkdalsregionen.

Orkanger Vel har avgitt en høringsuttalelse til Orkdal 2040 som sterkt understreker betydningen av på satse på kultur midt i sentrumn for å stimuklere handel og annen næring i Orkdalsveien.

Sveinung Sundli bor nå i idylliske Clausens gate (bildet under). Han betegner Nerøra som Orkangers svar på Svartlamon og Bakklandet.

Claussensgt_1.JPG

 

Publisert 18.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Utløtter 20.05.2010 00:01
Det må være Henden-huset han ser når han tenker på Svartlamon.

Absolutt! 20.05.2010 10:57
Svartlamon er nok bitte liten på orkanger, derimot ville jeg sammenligne med Øvre Singsager, pørsmålet er bare hvem og hvor er den pelskledte Fruen?

Nikki 19.05.2010 22:04
Kjempepositivt innspill fra Sundli, Falch og Rostad. De som innehar normal sunn fornuft i forholdet til sentrumsutviklingen på Orkanger, kan bare bli positiv av dette.

Jomar 19.05.2010 22:00
Ja, det er virkelig synd å se på den destruktive handlemåten til Larsen.

7320 19.05.2010 21:50
jORODD GUTTEN GJØR SOM HAN ALLTID GJØR. SATSER PÅ SENTRUM OG KULTURHUS PÅ FANNREM SÅ KLART.

Saa noen Larsen(FrP) i Soera i dag 19.05.2010 20:04
Makan til taapelig innlegg! Av IDEOLOGISKE grunner vil han ikke HA noen oppblomstring paa Orkanger. Paa tide at den mannen ser seg i speilet, ser en pensjonist og blir det.

berit gjølmesli 19.05.2010 16:10
Dette er en utfordring til APs stortingsutsending fra Orkdal: Hva vil du med/hvor er du i Orkdalsterrenget? Hvor er ditt sentrum og hvor ligger ditt kulturhus?

narr 19.05.2010 00:41
De høye herrer i kommunen gjør sikkert også "narr" av Sundlis engasjement og innspill.

fikk svaret i avisa i dag 19.05.2010 23:26
Og narren var Larsen! Utrolig hvor mye imot det stedet han bor på den fyren har. Stor forskjell på innflyttere, det kan i allefall sies.

PT 20.05.2010 13:43
Tror det blir mye moro med en kulturminister fra Frp.

Kari 19.05.2010 00:37
Fantastisk flott å få med en skikkelig kjent kulturpersonlighet med på laget, for sentrum og kulturhus i og rundt ST kvartalet. Sundli har mye bedre kompetanse på kulturskaping, enn f.eks det våre folkevalgte har. Skal bli spennende å følge utviklingen. Skal en del av politikerne fortsatt jobbe mot rådene fra eksperter og folk med bedre kompetanse enn dem selv?

Kjell 19.05.2010 00:28
Dette er kjempespennende. Lurer på om flertallsgruppens politikere noen gang tar et hint og gode forslag fra andre enn seg selv. Men nå begynner det å bli ganske utbredt med ønske om sentrumssatsing i Orkdalsveien, og kulturhus i ST kvartalet. Forslag både fra Byplanleggere, innleide eksperter, sentrumsforening, diverse grupperinger, kjentfolk m.fl.

Intressant! 18.05.2010 21:08
Intressant at næringslivsfolk nå ser det som vart sagt i debatten rundt bomringen: det er en gavepakke til Orkdal - om de makter å gripe sjansen og ikke forbruker ressurser på den evinnelige bygdastriden. Slå til NÅ, slå til midt i sentrum og sats så mye på det at det skaper så mye liv, så mye inntekt og rom for så mange nye, at alt gror seg til og gror seg sammen på en naturlig måte i dalen vår! Og det er interessant at Sveinung symboliserer akkurat det Orkdal 2040 har avslørt, blant de unge er det liten forskjell på holdningene til sentrum, enten man kommer fra 7320 eller 7300, dagens unge er på nett, de har venner i Los Angeles og Sydney, å det få en Hall 3 plassert på død og liv blir litt snevert..... Og interessant er det også at Hans, Gro og Berit står på, de beviser i allefall at man ikke mister evnen til å tenke nytt, selv om man ikke er 17 år lenger! Lykke til, stå på og forhåpentligvis kommer dere til å tjene grovt med penger på Rita-Ringen! Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse