Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sommerens beste dager

Hermetikken_mai08_003_1_1.jpgOrkanger og Gammelosen står foran sommerens flotteste dager, ifølge værvarselet. Det er nå (torsdag kveld) spådd temperaturer mellom 26 og 29 grader og knapt skyer på himmelen i perioden fra lørdag til tirsdag. Oppdatert varsel ser du på linken "Orkanger-været" øverst på sida vår. Bildet til høyre er tatt i Gammelosen i forrige godværsperiode. Nå måler vi også vanntemperaturen i Hermetikken.

Ved 23-tida torsdag var det 16,4 grader i vatnet i Hermetikken. Da hadde temperaturen steget med ca. en grad i løpet av dagen.

Badevatnet blir fort varmet opp i Gammelosen. Følg med på termometeret som ligger og flyter ved stigen på badebrygga. Trolig er vi snart oppe i ca. 18 grader.

Orkdalsveien_004_1.jpgOrkanger Vel har kjøpt inn fire nye kombinerte bord/benker, som vi rakk å montere og sette ut før tropevarmen og storinnrykket i Gammelosen. To er satt opp i Hermetikken (bildet) og to nedenfor turstien på vestsida av vannspeilet etter ønske fra turgåere.

Velforeninga vil ha mest mulig besøk i friluftsområdet. Men vi sliter fortsatt med en del problemer når tilstrømmingen er stor:

Drikkelag er forbudt. Politiet har mottatt flere klager fra naboer som plages på grunn av bråk i Hermetikken. Det er viktig at dette forbudet respekteres. Hvis ikke må bord og benker fjernes.

Forsøpling er også et betydelig problem. Vi håper at foreldre forklarer sine håpefulle at flasker og papir ikke må ligge igjen på plener og strender. Det er satt opp avfallsdunker på alle badeplassene. Problemet er desidert størst i Hermetikken, som tiltrekker seg mye ungdom.

Motorferdsel er ikke tillatt, og det er satt opp skilt hvis noen skulle være i tvil. Enkelte trosser likevel forbudet. Senest torsdag kveld kjørte en ung gutt flere ganger langs turstien på motorsykkel. Forholdet blir anmeldt. Tidligere er det ilagt bøter på 5000 kroner for lignende.

 

 

 

Publisert 25.07.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse