Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF-tribuner i Idrettsparken: Når kommer de?

TRIBUNE_MOT___ST_OIF_OG_SPONSOR_1.jpg

Idrett handler om identitet, samhold, tilhørighet og patriotisme. Del 3 av Vangens Visjon tar opp behovet for å markere Idrettsparken som OIFs hjerte. Samtidig mangler parken et tribunanlegg som gir idretten en ekstra sosial dimensjon. Sånn som på illustrasjonen kan det bli hvis OIF får det til. Da blir det trivelig å se dårlig fotball selv på regnværsdager.

Bildet over viser en tribune sett mot øst. Det er tatt fra slitebanen. OIF ønsker et tribuneanlegg som vender både mot slitebanen og hovedbanen med garderober under. Det kan bli som på tverrsnittet under:

TRIBUNE_NORD_m_logo_OG_SPONSOR_1.jpg

Et lignende anlegg er kostnadsberegnet til ca. 12 millioner kroner. Orkdal kommune, som eier Idrettsparken, satte for et par år siden av en del penger til formålet. Disse ble imidlertid overført til bygging av bane 3 i Orklahallen. Orkdal kommunestyre har for øvrig vedtatt at garderober i Idrettsparken skal bygges ut ved Orklahallen, og altså ikke ved hovedbanen.
Under ser du den tenkte tribunen på nærmere hold. Vangen har tatt litt i og satt av plass til 990 seter på hver side. Bygget er 75 meter langt med tunnel for gjennomgang mellom banene i midten. (mer tekst følger).

TRIBUNE_MOT___ST_OIF_OG_SPONSOR_ZOM_1.jpg 

Kommunestyrevedtaket om nye garderober kun i Orklahallen er muligens fattet på sviktende grunnlag. Skisser utarbeidet av konsulentselskapet Asplan Viak la opp til at kunstgressbanen ville bli framtidas hovedbane. Men det skjer neppe likevel. Da var det snakk om at løpebanene rundt dagens hovedbane måtte legges til ballsletta, og hele tyngdepunktet flyttes mot hallen.

Nye målinger foretatt av OIF viser derimot at det er bedre plass der løpebanene ligger i dag enn på sletta hvis man skal få baner med godkjente mål. Og dermed blir dagens hivedbane også trolig framtidas hovedbane.
Forvirret? Ja, og med god grunn. Men slik er det med mange parter og mange enkeltelementer som påvirker hverandre innenfor parkens område.
OIF har for øvrig satt et lite fingeravtrykk på Idrettsparken de siste dagene. Bua ved slitebanen og kunstgressbanen har skiftet farge fra fjøsrød til OIF-gul. Jentefotballen er som kjent også gjeninnført. Det nye fotballstyret jobber godt for barn på Orkanger, slik formålet er. Bua ser du på bildet under:
DSC00402_1.jpg

 

Publisert 09.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jan 10.05.2010 21:40
Legg ned Orkla, så kan dette bli en realitet.

øra 10.05.2010 01:02
Tribunene og garderobene kommer den dagen identiteten og tilhørigheten er tilbake i HELE OIFs fotballmiljø. Nystyret i fotballavdelingen har personene til å greie dette.

OIF 10.05.2010 00:51
Ja dette var jammen et godt stykke arbeid i OIF ånd. Idrettsparken som hovedarena for all sommeridrett i Orkdal, trenger et løft som dette forslaget gir. Et løft beregnet og bestemt av de som har brukt store deler av livet sitt i flere generasjoner i Idrettsparken. Et løft IKKE bestemt av planene fra Orkdal Idrettsråd og Orkla FK. Det er dags for at Idrettsparken en gang for alle kommer i hendene og blir eid av Orkanger IF.

Gi gass Arne! 09.05.2010 21:01
Nå når vi ser konturene av en endelig løsning for Bane 3, Hovedbanen og tribuneplass, er det bare å se det åpenbare: Hvem trenger Storåsfestival? Sundli bor jo på Orkanger! Nå ligger forholdene til rette for Stadionrock i Idrettsparken på Orkanger! Vi har amfiet! Vi kan få tribuneplass, det blir til sammen rom for mange tusen tilskuere, her må planlegges muligheter for en transportabel scenerigg, med PA-anlegg, lyskasteranlegg og muligheter for lyd og lys-mennesker, så får vi til noe som dekker HELE kulturbildet, ikke bare det utvidete begrepet! Stå på, her kan vi være på jakt etter noe spektakulært! Erik Prestmo

småbarnsmødre 09.05.2010 20:57
Er det noen som kan greie å følge opp dette innspillet så må det være gutta/damene i det nye fotballstyret. Lykke til, dere har stor støtte fra oss småbarnsforldre.

SPILLER 09.05.2010 20:54
For å kunne realisere dette flotte forslaget, må fotballlagene i hele Orkdal enes, bli en klubb med eget anlegg, tribune og garderober akkurat her i Idrettsparken. Hvis ikke det er ønskelig av alle fotballklubbene må OIF selv ta over parken og jage vekk Orkla og OIL. Enklere løsning får man ikke.Men det må handles snart.

hjelpetrener 09.05.2010 20:49
NYYYDELIG ARNE. Men først må OIF få tatt over parken sjøl, helt og holdent. Uten kommunen og Orkla FK med på lasset.

Nikki 09.05.2010 20:45
Meget bra Arne.Det sier seg selv at vi trenger nye garderober og tribune ved siden av hovedbanen. Etter et halvt århundre med garderober i en fraukjeller må snart ting skje. Vi som er i det nye OIF styret skal prøve så godt vi kan. Først skal vi få i gang en større bredde i barne og ungdomsfotballen. Deretter må vi prøve å skape ENGASJEMENT, TILHØRIGHET og IDENTITET i OIFs fotballavdeling igjen. Det blir hovedutfordringen - og det skal vi greie ved å trekke lasset sammen.

Hans Kringstad 09.05.2010 17:18
Et sterkt og handlekraftig OIF fotball er nødvendig for å kunne utvikle Idrettsparken. Parken lider under åpenbare interessemotsetninger mellom OIF og OFK, byråkratiske hindringer og mangel på interesse i enkelte politiske miljøer. OIFs nye styre og Arne Vs tegneprogram og ideer er en lovende kombinasjon.

Pål Anders Sundli 09.05.2010 17:00
Fantastisk bra Arne! Det her må vi få te!

Kulturpris! 09.05.2010 14:45
Jeg gjentar : Kulturpris til Arne Vangen! Dette er kunst på høyt nivå, idretten tilhører det utvidete kulturbegrepet, og dersom dette lar seg gjennomføre er det en overlegen demonstrasjon på det politikken kaller det muliges kunst!

fotball 09.05.2010 12:03
Bra tiltak, men hvor er behovet for en slik tribune? Dette er fånyttes så lenge orkla fk er ledene på herresiden.

First we take Manhattan 09.05.2010 14:34
Then we take Berlin! Man begynner ett sted og setter en bestemt og ufravikelig kurs!

En klubb - en arena 09.05.2010 11:52
Kjæmpeforslag fra Vangen. Men det blir vel med forslaget denne gangen også, som så mange ganger tidligere. Fotballgarderobene har vært de samme i over 50 år. Det gir de fleste av oss en skikkelig grusom smak i munnen. Hovedårsaken for at det meste som skal gjøres i Idrettsparken tar fryktelig lang tid er enkel. For mange parter er involvert i styringen av parken. Orkla Fk, Oif fotball, Oif hovedstyre og Orkdal kommune styrer sammen pr.dato, men i forskjellige retninger. Det viktigste målet må bli at OIF tar over hele Idrettsparken selv, uten innblanding fra andre parter. Det kan bl.a. det nye Oif fotballstyret gjøre noe med.

Flott! 09.05.2010 11:41
Og tilpasset det behov BRUKERNE ser. Nå er mr. Vangen en farlig kar med tegnebrettet, det går FORT å tegne der i gården og 990 seter på hver side er selvagt en kolossal overdrivelse i dagens situasjon med Orkla FK. Men det gjelder å tenke fremover! Og det gjelder å tenke praktisk : et slikt bygg kan SEKSJONERES, det kan bygges i tre etapper, for inni hele dette 75 meter lange bygget vil det bli plass til mye, mye mer enn garderober! Sett i forhold til dagens situasjon klarer man seg med 330 plasser til å begynne med og har plass til garderober for to lag på de 25 første metrene. Trinn 2 dobler garderobeplassen og trinn 3 skaffer ytterligere plass som man vet å utnytte når den tid kommer. Da kan utgiftyene deles cirka på tre, og man har 3 ganger så lang tid på å skaffe sponsormidler til delfinansiering og til å skaffe tippemidler og utløse kommunale midler. Men det er en herlig visjon, som ville kunne vekke til live gamle dagers oppslutning om laget og bringe det til nye høyder! Arne klarer nok å seksjonere dette bygget på en halv formiddag uten å blakke de kommunale budsjetter, godt jobba! Erik Prestmo

Terje 09.05.2010 11:30
Det må jo bli fotballstyret og hovedlaget i OIF SOM BESTEMMER plasseringen av fremtidens garderober og tribuner. Ikke one man show fra Orkla FK og Orkdal Idrettsråd. Nå må det nye fotballstyret i OIF fortsette sin bestemte linje og følge den helt ut. Vangens tribune/garderobeforslag blir jo mye mye billigere enn Knyken prosjektet, samtidig som det omfavner flere barn og voksne. Det kan bli en grei sak å få gjennomført dette, hvis OIF kan få tatt over parken selv. Støtte fra kommunen og andre skal da bli det samme som Knyken får. Som sagt kommunens sommeridrettsanlegg Idrettsparken samler i løpet av et år mange flere enn det Knyken gjør. Kjør på OIF.

Kari 09.05.2010 11:18
Skulle så gjerne hatt en liten tribune ved kunstgressbanen!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse