Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye planer i Gammelosen: Soltribune og rullestolbane

Orkanger_Vel_Model.jpg_.fasader_nord_1.jpg

Går alt etter planen står et nytt, flott tilbud på plass i Gammelosen i sommer. På stranda i nord har Orkanger Vel prosjektert solvendt tribune med levegg og bane i betong slik at badeplassen blir lett å bruke for rullestolbrukere og andre funksjonshemmede. Arne Vangen har tegnet og Leiv Garberg skal lede dugnadsjobben. 

På illustrasjonen over ser du sitteplassene og leveggen tegnet inn i steinfyllinga opp mot Havneveien.

Øverste trinn er planlagt bredt nok til å kjøre inn med rullestol. Under soltribunen er det lagt opp til en bane i betong med rekkverk. Hele anlegget vender rett mot sør.

Gjennom flere år er det etterlyst lettere tilgang til badeplassene for personer som bruker rullestol eller rullator, eller andre med nedsatt førlighet.

Nå kan dette ordne seg, samtidig som anlegget løfter kvaliteten på badeplassen til glede for alle. Her kommer Gammelosens varmeste solvegg!

Arne Vangen har prosjektert som en dugnadsjobb for velforeninga. Det er tegnet i tråd med standardkravene til såkalt universell utforming. Det ligger allerede godt til rette for funkjsonshemmede på den største stranda i nord. Her er det både lettvint parkering og handikaptoalett.

Leiv Garberg har kostnadsberegnet og skaffer folk til dugnadsarbeid.

Totalt er anlegget kalkulert til ca 220 000 kroner. Men omfattende dugnadsarbeid kan presse prisen ned mot 110 000-120 000.

Si ja når du blir spurt om å ta i et tak, eller meld deg frivillig til: leivga@online.no

Styret i Orkanger vedtok onsdag kveld å gi gass. Dette går vi for!

Velforeninga tar nå kontakt med mulige støttespillere for å få økonomisk hjelp.

Under ser du et oversiktsbilde. En snipp av toalettet i øvre høyre bildekant. Havneveien helt øverst. Soltribunen er grønn og rullestolbanen den grå streken som strekker seg fra turstien, langs dagens steinfylling og ut i vatnet. Den blir ca. 40 meter lang.

Orkanger_Vel_Model.jpg_situasjonplan_1_1.jpg
 

Publisert 06.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Elling Breunig 07.05.2010 08:27
Supert at dere tnker på rullestolbrukerne. Flott tiltak!

Frank 06.05.2010 22:19
Dette må jeg si er rett og slett uvurderlig bra. Orkanger Vel, Garberg, Vangen og alle ildsjelene nede på øren - snakk om dugnadsånd uten komersiell bakgrunn. De surmaga kritikerne av dere, står snart ensom,naken og forlatt tilbake.

Bøyer meg i støvet! 06.05.2010 11:03
Mere enn ord har HANDLING betydning. Et kolossalt svar til alle kritikere, Orkanger Vel, Ane Vangen, Leiv Garberg, Hans og alle ildsjelene i Orkanger Vel fortjener stor takk fra lokalsamfunnet, alle politikerne og teknisk etat, dere kutter over de Gordiske knuter dere støter på og setter en standard for ALLE i dalen vår. Var det ikke så at ordføreren ønsket å reise et monument? Han ønsket riktignok å sette det på Sæther Rømme, jeg vil utfordre han : dekk utgiftene tilk Orkanger Vel for dette anlegget, gi dem pengene igjen når det står ferdig, det vil bli det VIRKELIGE monumentet for det vi ønsker oss en ny tid, hvor orkdalingene settes i fokus, ikke investorer, kapital og avtaler på bakrommet. Refunder utgiftene når prosjektet er ferdig og føy til like mye som en ekstra takk for innsatsen, bedre monument kan vi ikke lage i 2010! Erik Prestmo PS pga galoppernde muskelsykdom er dugnadsevnen svært nedsatt og hyelt uforutsigbar upålitelig, men jeg skal i allefall dokumentere prosjektet slik at vi får ei kunstutstilling til Orkanger 2025, i Orkanger Aktivums regi i det nye kulturhuset i ST-kvartalet!!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse