Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Natteravnene trenger flere trygge voksne

orkanger_by_night_1__1.JPG

Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Orkanger ungdomsskole skal skaffe flere Natteravner. Det ble konklusjonen på et møte Orkanger Vel inviterte til forrige uke. Sesongen med fyll og hærverk blant annet i Hermetikken står nå for døra. Også lensmann Arve Nordtvedt har stor tro på Natteravner.
Interessert? Ring 72487090 (Frivillighetssentralen) eller kontakt Natteravn-leder Emir Kaniza (emir.kaniza@orkdal.kommune.no/92844474).

Natteravnene skal ikke "ta" noen, men sørge for ro og trygghet ved sitt blotte nærvær. Du kan lese mer om tiltaket her.

Spesielt Hermetikken har vært åsted for ulovlige fester som har gått ut av kontroll. Naboer og andre forteller om både gutter og jenter ned i 13-14 år som har vært overstadig beruset.

Bråket som følger med samlingene har vært et mareritt for de nærmeste naboene. Og gang på gang har utstyr blitt ødelagt natt_3_1.jpgved uhell eller direkte hærverk.

Lensmann Arve Nordtvedt foreslo et nærmere samarbeid mellom skolen og Natteravnene på møtet. Dette er vanlig i Trondheim.

Natteravnene i Orkdal trenger 27 ekstra ravner for å sikre voksenrt nærvær både fredager og lørdager i sommer. Ingen skal gå alene, og ingen trenger å gå mer enn en kveld/natt i sommer.

Budskapet var det samme både fra politiet, skolen og utekontakten: Foreldre må ta ansvar og være til stede i ungdomsmiljøet. Festkulturen er hard og usunn i mange miljøer i Orkdal, og debutalderen urovekkende lav.

Av hensyn til naboer, verdier og barn og unge selv, håper Orkanger Vel at foreldre forklarer barna sine at de må vise hensyn både i Gammelosen og andre steder.

Orkanger Vel ga for øvrig Natteravnene i Orkdal Trivselsprisen i 2008 (bildet under):

trivsel_2008_1.jpg

 

Publisert 05.05.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse