Besøkstall

120 674 denne måneden

16 463 279 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Investoren som forlot Orkanger

Boliger_juli08_010_1.jpgOrkanger Vel ber Orkdal kommune prøve å få til en dialog med investoren Martin Tangen Gudmundsen (45) , som forlot Orkanger etter å ha blitt rik. Tangen Gudmundsen etterlater seg blant annet et hull i parken ved Hov gård og en Orkanger brannstasjon i forfall (bildet). Han eier også Blåsmo-bygget, der Toyota Hell Bil nylig flyttet ut.

Velforeninga skrev brev til kommunen om vedlikehold og utvikling av boligeiendommer 13.juli. Også høsten 2006 tok vi på samme måte opp problemet med konkrete bygg som skjemmer ut Orkanger. Orkdal kommune lovte å følge opp.

Nå har vi bedt om status for tiltak knyttet til Dordigata 11 ("Middelskolen"), Fjordgata 33, Orkanger brannstasjon og ei stygg byggegrop ved Hov gård (bildet under).

Boliger_juli08_014_1.jpg

Martin Tangen Gudmundsen har ansvaret for de to sistnvente. Byggegropa ble gravd ut i 2005, ifølge Orkdal kommune. Her skulle det komme en tomannsbolig. Tre år senere er det fortsatt bare et hull i bakken, en sementblander og noen isoporplater å finne ved en av de historisk viktigste bygningene på Orkanger - hovedbygget på Hov gård.

Det eksisterer strenge frister for å fullføre påbegynt arbeid. Orkanger Vel ber kommunen påse at disse nå blir fulgt. Hvis det ikke bygges hus på tomta, må gropa fylles igjen.

Martin Tangen Gudmundsen fikk kjøpe Orkanger brannstasjon og den sentrale tomta den står på av kommunen i konkurranse med beboerne i Blåsmo-blokka. Planen var angivelig å bygge ei blokk med små leiligheter. Ingen ting har skjedd. Det samme gjelder tomta ved Blåsmo-bygget, der Hell Bil leide lokaler.

Tangen Gudmundsen var en periode aktiv med investeringer i eiendomsmarkedet i Orkdal. Han tjente flere titalls millioner kroner da konkurrenten Norsk Kjøtt AS kjøpte fisklim- og fôrstoffabrikken hans ("Sildoljen") og et lignende anlegg i Østfold. Kjøttsamvirket kjøpte for å legge ned fordi man mente manglende rensing gjorde at Tangen Gumdmundsen fikk konkurrere på ulike vilkår.

"Sildoljen" forpestet lufta og forurenset fjorden i mange år før Norsk Kjøtt kjøpte Tangen Gudmundsen ut av markedet.

Boliger_juli08_006_1.jpgI brevet til Orkdal kommune ber Orkanger Vel også om at kommunen engasjerer seg for å redde Orkanger stasjon (bildet, ved Thamshavnbanen) fra videre forfall. Også her har en investor unnlatt å sette planer ut i livet. Bygget skulle fylles med leiligheter.

I tillegg til at den fredede stasjonsbygningen forfaller, gror nabotomta Thamshavntunet ned. Denne tomta (bildet under) omregulerte det politiske flertallet fra friområde til boligformål stikk i strid med intensjonene i kommuneplanen. I dag er det verken boliger eller friområde på tomta - bare ugras. Ærverdige Orkanger stasjon skjuler seg bak trærne.

Boliger_juli08_002_2.jpg

 

 

 

Publisert 16.07.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse