Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Coop Orkla Møre vil ha handel på Bårdshaug Vest

bhaugvest_1.jpg

Coop Orkla Møre kaster seg inn i kampen for å få detaljhandel på Bårdshaug Vest. Vanlig handel her er regnet som en av de største truslene mot målet om en kompakt bykjerne på Orkanger. I en uttalelse til Orkdal 2040 skriver selskapet at man ønsker seg en handelspark på området. Det er helt i tråd med ønsket fra investoren Bermingrud.

Bildet over viser Coops nye byggvarehus under oppføring. Så langt har politikerne i Orkdal stått fast på at det bare skal tillates salg av motorkjøretøy, landbruksmaskiner, trelast og andre tyngre byggevarer på området.

Dette har ligget som en forutsetning lenge. Men i vinter forsøkte sekskapet Bermingsrudm, som har kjøpt tomtegrunn, å få kommunen til å snu.

Bermingrud argumenterer med den fine plasseringa ved ny E39 og god plass og lanserer Bårdshaug vest som en "regional handelspark".

Blant annet med henvisning til den omstridte tillatelsen til detaljhandel i regi av Europris, ber Bermingrud om at det i hvert fall åpnes for vanlige varer som et underordnet tilbud.

Dette ble avvist da kommunestyret la kommunedelplanen ut på høring tidligere i vår. Høringsfristen er 7.mai.

Nå har også Coop Orkla Møre bedt om frislipp og "handelspark" på Bårdshaug Vest. Selskapet begrunner ikke standpunktet. Men Coop er allerede i ferd med å etablere seg med byggvarehus. Strenge restriksjoner vil begrense handlefrihet og inntekter.

Orkdal kommune krever at det bygges gang- og sykkelbru ved Bårdshaugbrua før man tillater mer næringsvirksomhet.

Men det store slaget vil stå om hva slags handel politikerne tillater - eller om kommunen greier å stoppe snikinnføring av detaljhandel.

Det er mer og mer vanlig med bransjeblanding. Det betyr at samme selskap selger tunge og lette varer under samme tak.

Satt på spissen må kommunen vurdere om hver enkelt vare er "tung" eller "lett".

Det gamle anlegget til Gjølme sementvarefabrikk (bildet under) skal for øvrig snart jevnes med jorda.

B__rdshaug_015_2.jpg 


 

Publisert 29.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

fnbuwbow 15.09.2011 16:52
49L1df mmraniwirvdo, [url=http://xaewdyfcxwks.com/]xaewdyfcxwks[/url], [link=http://xdizhzttlfds.com/]xdizhzttlfds[/link], http://iliglbqxyeup.com/

Varselskudd i området ovafor Sæther-Rømme! 30.04.2010 23:14
Narvesen-kiosken stengte uten forvarsel i dag. Tidligere har Mix skiftet drivere, Meny gav opp, Liedel mislyktes kolossalt, Bankstua stod tom på 3. året, Postkontoret flyttet og lokalene sto tomme i flere år........ Alt dette bør være varselsignaler for de som skal bestemme, for selv om intensjonene er de beste, om man trår feil, og vedtar noe som går konkurs etter kort tid, vil kortene fordeles på nytt og med helt uforutsigbart resultat, et konkursbo blir billig og fristende for mange aktører.............. Det er penga som rår, det er begrenset hvor mye og hva et kommunestyre kan bestemme. Konkurransen kommer til å skjerpes kraftig, vi så tendensen til det rundt Liedels etablering hvor omsetningen stagnerte hos noen av konkurrentene. Bermingrud kommer til å bli en bombe under resten av næringslivet i dalen, S-R kan sette enda mer fart på dette, og resultatet? Ja det kan ingen forutse, jeg har nevnt at Fannrem kan bli den store taperen. Men det stanser ikke der, hvor mange tusen kvadratmeter handelsareal er det grunnlag for her i dalen? Kan det bli slik at et Bermingrud uten kontroll truer AMFI? Eller OTI? Hvordan blir det DA med planleggingen i kommunen vår, dersom noe slikt skjer, at lokalene blir stående tomme, hva da? Er det noen som har tenkt på det? Erik Prestmo

Nikki 29.04.2010 22:07
Hvis flertallsgruppen slipper til dette ønsket , om detaljhandel på Bårdshaug vest blir sentrumsutviklingen på Orkanger og Orkdal 2040s målsetting om en sentrumskjerne på Orkanger, lagt i grus. Da blir sentrumsødeleggelsen total.

Nei Nikki, det kan gjøres ENDA verre! 30.04.2010 11:21
Fordi Flertallskonstellasjonen har uklar kommunikasjon (de forteller oss ikke hva de EGENTLIG har tenkt å gjøre), så er det ENDA uklart hva de vil gjøre med Sæther-Rømme. Bare vel en måned før vedtak, foreligger ingen konkret PLAN, bare luftige utsagn av typen "tenk på et tall", "tenk om en slik plan kunne virke". Bermingrud BLIR et handelssenrum, det blir det tredje kjøpesentret i dalen og det blir kjempedigert - hele 7 fotballbaner, det betyr at det blir god plass til oss alle, over 3 kvadratmeter pr orkdaling! Men det som er virkelig skremmende, er at flertallet kommer til å slippe til de som ønsker det, til å bygge handelskolosser på Sæther-Rømme også! De sier ikke at de vil gjøre det, men ideen om at man kan lykkes med blandet bebyggelse, med en liten butikk i første etasje og bolig i andre hører 1950-tallet til, det er de vi fikk i Orkdalsveien. Ingen med penger vil bygge slik - ikke jeg i hvert fall, om jeg hadde penger - så da er løypa lagt for UNNTAK Fra Planen. Den er lagt helt klart og tydelig fordi ingen sier noe klart om hva man egentlig skal vedta om vel en måneds tid. Og da får vi hele FIRE kjøpesentre, og de to nyeste blir mere "moderne" det vil si det bygges låver i stål, omtrent som på Sandmoen ved Heimdal. En sjelløs arkitektur, som skyver folk fra seg så snart butikkdøra stenger om kvelden. Det motsatte av hva de SIER de ønsker. Derfor tok arkitekten feil, når han sa på møtet forrige onsdag at politikerne ikke klarer å gjøre feil, uansett hva de gjør! Han tar 100% feil, fordi de gjør stikk motsatt av hva de sier i valgkamp og festlige lag. Fremtidens generasjoner kommer til å hate dem, vi bygget en moderne versjon av Drammen, 80 år etterpå, og 20 år etter at resten av verden begynte å rive fortidens mistak. Og jeg har sagt det før, alle har fokus på om Orkdalsveien blir taperen her - dette går mye lenger, med 50 000 kvadratmeter nye handelshus (Bermingrud og Sæther-Rømme) 13 000 nye kvadratmeter på OTI og noe lignende på Amfi, vil det bli et så stort press at dalen ovenfor rundkjøringa ved Amfi blir lagt øde. Solstudioene og serveringsstedene i Orkdalsveien vil nok bestå og bli flere, for folk har ikke andre steder å rømme! Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse