Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OTI vil fylle hele Sæther-eiendommen

Oti_sentret_p___S__ter__R__mme_1.jpg

Jøss, det er akkurat plass, gitt. Vi får skviset dagens OTI-senter inn på Sæther-eiendommen. Den gamle Comfort-fabrikken er riktignok med. Men det er ikke de nye 12 000 kvadratmetrene som OTI vil bygge ut.
Om ikke annet viser skissen at et kjøpesenter på størrelse med dagens OTI eller Amfi krever mye areal. (Illustrasjon: "Tilskuer").

Både OTI og Amfi har planer om kraftig vekst. Et sentralt tema i arealplanen til Orkdal 2040 er om kjøpsentrene skal få vokse fritt.

Ap foreslo en såkalt rekkefølgebestemmelse: De to kjøpesentrene får ikke bygge på før halve Sæther/Rømme er utbygd. Hensikten er å hindre oppløsning av sentrum med videre spredning til varehusene.

Det politiske flertallet stemte samlet imot en slik styring i kommunestyret. Men saken blir ikke endelig avgjort før 23.juni. I mellomtida kan alle si hva de vil og prøve å påvirke politikerne.

Før helga gikk Venstres Lavrans Skuterud ut på folkemøtet og i ST med et forslag om i stedet å flytte den røde streken for å hindre videre utbygging på OTI. Bare virksomheter innenfor streken får bygge ut til detaljhandel. Kommer OTI utenfor, er det stopp.

Det er tvilsomt om noen av de to forslagene til politisk styring av sentrumsutviklinga får flertall. Da står vi igjen med:

* Kraftig vekst på kjøpesentrene.

* Ingen konkrete planer om å fylle Sæther/Rømme med aktivitet.

* Ingen stimulans til handlegata, og fare for videre butikkflukt til OTI og Amfi.

I verste fall blir resullatet det stikk motsatte av målet om en kompakt og levende bykjerne.

Flere har den siste tida tatt til orde for å flytte innmaten på OTI til Sæther/Rømme. Et grovt anslag tilsier at et så stort nybygg alene vil koste 300 til 500 millioner kroner.

Spørsmålet blir da hvem som skal bygge det for å friste kjedene til å flytte fra OTI.

 

Publisert 28.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

SE på kartet over her! 01.05.2010 12:16
Se hvor LITE dette området egentlig er. Og tenk på hvor lite som skal til for å klatte vekk dette området - som noen kaller indrefileten - til bortkastede formål! Og se i nederste høyre hjørne, der ser man en antydning av hva jernbanelinja lager for trøbbel i planleggingen: den deler vekk en del av området, dermed er vedifullt areal tap, fordi det ikke er 1+1=2, det blir 2 delt på 3! Om vi kunne fjerne jernbanen her for godt og slå sammen arealene, kommer feilplasseringen av denne dekkbedriften fram klart og tydelig i forhold til flertallets forslag om å bygge et sentrum på det nåværende lille arealet. Allerede har man klattet vekk store deler av det området som var tilgjengelig. Det står bygg der som ikke harmonerer med flertallets påståtte visjon, Liedel, Rema og Kiwi, og det kommer til å bli verre, for ingen har konkrete planer, så hele greia kommer nok til å renne ut i sanden, klattet vekk på dårlig gjennomtenkte unntak fra Den Store Planen. Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse