Besøkstall

28 989 denne måneden

12 290 043 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal 2040: Slik vil Ap bygge ut handelsgata

sentrum_52_1.jpg

Orkdal Arbeiderparti går i allianse med næringsdrivende på Orkanger for å gjøre handelsgata til en levende bykjerne. Partiet foreslår å bygge et betongplatå mellom Orkdalsveien og Dikesveien. Butikkene på vestsida av Orkdalsveien kan utvide arealet sitt oppe på platået. Under blir det 140-150 p-plasser.
Skissen viser Orkanger sett mot nord. Bebyggelsen i Orkdalsveien til høyre. Betongplata stikker ut fra disse til venstre.

Huset nærmest i Orkdalsveien er altså parfymeriet. Klossene lengst til høyre på bildet forestiller Bunnpris og de andre bygningene på østsida av handlegata.

Orkdal Arbeiderpartiet skriver på sin egen hjemmeside at partiet vil spille inn denne ideen til Orkdal 2040. De ser forslaget i sammheng med satsinga på et kulturhus i ST-kvartalet.

Ca. 25 grunneiere og forretningsdrivende fikk presentert forslaget på et møte tirsdag kveld. Reaksjonene var positive. Men det ble stilt kritiske spørsmål om finansiering og framdriftsplan.

Mange av butikkene i handlegata er små og sårbare foretak med begrenset mulighet til å ta store investeringer.

Tanken er at et kulturhus vil være katalysatoren i en prosess for vekst i sentrum. Mer folk og økt omsetning vil gjøre det lettere å investere.

Hele poenget med planen er at det ligger store arealer vest for Orkdalsveien som ikke er utnyttet - muligens så mye som 30 prosent av området mellom Orkdalsveien og Diksveien.

Fortetting er et mål for Orkdal 2040. Det er også et mål å skape en kompakt bykjerne. Videre har både fagfolk og folk flest i en spørreundersøkelse pekt på kvalitetene i gata, og betydningen av å la den leve.

 

Publisert 28.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 28.04.2010 19:46
Forslaget er helt i tråd med rådene fra ekspertene og byplanleggerne. Først lanserte AP kulturhusforslaget i ST gården, og nå denne unike løsningen som oppgraderer butikkene og fortetter sentrum. I tillegg løser forslaget helt og holdent parkeringsproblemene knyttet til kulturhuset og handlegata. De politikerne som motarbeider et slikt fornuftig forslag, har kun en agenda, nemlig å legge handlegata og Orkdalsveien død. Håper de som eventuelt ønsker å begrave sentrumsløsningen i handlegata, skjønner at de overkjører Orkdal 2040 og rådene fra ekspertene på en simpel måte. 8 mill. rett i dass og mesteparten av planene lagt nederst i en skuff.

berit gjølmesli 28.04.2010 16:40
Meget godt forslag, jeg bøyer meg i støvet for Orkdal AP! Med dette forslaget vil sentrum bli en kjerne og ikke en lang tarm. Håper forslaget blir lyttet til og stemt fram av de som bestemmer dette.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse