Besøkstall

66 716 denne måneden

17 050 861 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Folkemøtet: La gata leve! Flytt OTI til sentrum!

DSC_0005_1.JPG

To hovedbudskap utkrystalliserte seg på folkemøtet om Orkdal 2040: 1. La handlegata leve, og bygg kulturhus for å redde den. 2. Få OTI-butikkene flyttet til Sæther/Rømme.
Ca. 100 personer møtte opp til et møte som stort sett handlet om framtida til Orkanger sentrum.

Argumentene for å skape en levende bykjerne og samtidig redde Orkdalsveien ved bygging av kulturhus er godt kjent. Helt kort:

* Handlegata er Orkdals eneste bymessige miljø. Den må tilføres aktivitet for ikke å dø under presset fra varehusene.
* Kulturhus i ST-kvartalet vil garantert styrke gata, og dermed det erklærte sentrum. Kulturhus på Sæther/Rømme vil være et sjansespill.
* Orkdal trenger uansett et fleksibelt kulturhus som kan stimulere kulturlivet.

Arkitekt Knut Selberg fokuserte på Sæther/Rømme, men poengterte at det vil ta minst 30 år før dette området er utbygd. Selberg var enig i at det er viktig å berge en "juvel" som handlegata.

John "Nikki" Konstad:
80 butikker har flyttet eller er nedlagt. La gata leve. Bygg kulturhus før det er for seint!

Gislaug Hoff:
Det er frekt å kalle dagens kinosal et kulturhus. Orkdal har tidligere vært et knutepunkt for allsidig kulturell utfoldelse. Bygg kulturhus for framtida og for barna.

Torstein Grønningen:
Nytt kulturhus vil bli veldig dyrt å drive. Vi vet ikke hva som trengs i et kulturhus i 2040.

Jomar Lie:
Kommunen har egen tomt ved dagens kinosal. Det er billigst å bygge ut kulturhus der.

Berit Solem:
Vi kan ikke bygge kulturhus på Bårdshaug - det styggeste området vi har. Det ser ut som ting bare har falt ned der.

Sæther/Rømme-OTI:
Diskusjonen om bruk av Sæther/Rømme kom til å handle mye om feilplasseringen av OTI-sentrert, som daværende ordfører Kåre Gjønnes presset gjennom for 30 år siden (samme tidsavstand som til 2040).

Lavrans Skuterud gikk så langt som til å antyde flytting av den røde streken for å presse butikker tilbake. Hvis OTI havner utenfor streken kan ikke sentret utvide. Da er det mulig at handel vil kunne kanaliseres til Sæther/Rømme. - Det er OTI som er blindtarmen, ikke Orkdalsveien. Håpet mitt er å dra noe OTI-innhold til Sæther/Rømme.

Berit Solem:
Ap foreslår å nekte utbygging ved OTI og Amfi før halve Sæther/Rømme er bebygd. Vi har ikke fått de andre med oss på det ennå.

Torstein Grønningen:
Det handler om at politikerne tør å ta grep. Flytt den røde streken slik at OTI ikke kan bygge ut.

Erik P. Tronvoll:
Tenk stort. Prøv å få OTI-innholdet til Sæther/Rømme eller der skolene ligger i dag. Bruk OTI til feks rådhus for en framtidig storkommune. Bruk rådhuset til aldersboliger.

Jomar Lie:
Det er 26 butikker på OTI. Lag et skikkelig prosjekt og skaff investorer til Sæther/Rømme for å bygge bla hotell og butikklokaler. Da kan vi få flyttet OTI-leietakere.

Ordfører Gunnar H. Lsyholm :
Også jeg er helt for et fortettet sentrum i Orkdalsveien.

Bildet under: Lysholm og prosjektleder Knut Sæther. Hestehalen tilhører arkitekt Knut Selberg.

DSC_0002_1.JPG
 

Publisert 21.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Utfløtter 23.04.2010 11:40
Ikke vet jeg hvem denne Tronvoll er eller hvor han bor,men å argumente med at kulturhuset blir for Orkangerbyggen,sier litt om nivået på debattene.Trodde at vi hadde kommet lenger,men med slik argumentasjon ser det dessverre ikke ut som noe har forandret seg på 30 år.

Gravsteder og kirkegården 22.04.2010 20:42
Ser at to "talere" falt ut i oversikten her. Kringstad og undertegnede. Nå er det ikke noen stor sak, men jeg tok opp gravstedene, som ordføreren har gjort til 2040-sak. Jeg peker på at kirkegården ved Orkanger Kirke ligger brakk, og kan utnyttes mye bedre, og at både kirka og kapellet er i ferd med å forfalle og må pusses opp. Det mener jeg helt alvorlig, og mener det fortjener å komme fram! Erik Prestmo

berit gjølmesli 22.04.2010 17:27
Ved første øyekast tenkte jeg at denne hestehalen må da tilhøre en fannremmsbygg;så bra tenkte jeg videre da.Men så feil kan selv jeg ta.

Visjoner 22.04.2010 12:08
Møtet i går var delt i to sekvenser: informasjon fra politikerne (det blir lett kjedelig) og innelgg fra salen. Motsatt av det man skulle tro, løp ikke debatten etter kjente linjer - den forventede konfrontasjonen mellom "bygda" og "orkanger" uteble - dt kan tolkes som om det i virkeligheten er stor enighet i Okanger Vels agenda. Noe av det mest overraskende var Erik Tronvoll, som har fått endel oppmerksomhet i det siste. Synd at ikke TRonvoll vil dele sine tanker med oss, for det han sa var nye toner! Tronvoll var omtrent den eneste som hadde visjoner i går, han våget å tenke nye tanker og ba oss alle tenke større. Det var interessant. Hans tanker om en mye større satsing på kultur og kulturhus enn dgens kinosal vant gjenklang hos flere, bl.a Hoff, som har som livsballast å ha vokst opp i en av dalførets viktigste kulturfamilier. Dette var interessant, Tronvoll! Jeg håper og ønsker at du finner litt tid til å delta her, for det er mange flere store saker og tanker som skal utvikles i mange, mange år - etter at Orkdal 2040 er vedtatt og utviklingen fortsetter sin skjeve gang. Erik Prestmo

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse