Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

"Orkanger - byen i Orkdalsregionen" nærmer seg 1000 fans

gata_2.JPG

Facebookgruppa "Orkanger - byen i Orkdalsregionen" har 893 medlemmer midt på dagen tirsdag. Hvem blir nummer 900? Og når passerer vi 1000? Gruppa ble stiftet 2.mars, og den er aktiv. Her finner du både fakta, synspunkter og høringsuttalelser til Orkdal 2040. Og du kan se hvem som er med. Bli medlem selv!

Formålet med gruppa er enkelt: Å bidra til at politikerne oppfyller vedtaket om følgende visjon for Orkdal 2040:

"Småbyen skal ha en kompakt, levende bykjerne med attraktive sentrumsfunksjoner innen gangavstand."

Facebookgruppa vil legge ut høringsuttalelser til Orkdal 2040 etter hvert som de er klare. Her finner du også innlegg om Orkanger og interessante synspunkter. Kanskje kan for eksempel hekkeløpet av bommer til Trondheim snus til en fordel for alle dem som vil lage en bykjerne i Orkdal?

Bli med inn - og få med Facebook-vennene dine.

Gruppa har lagt ut sin egen visjon. Den er verdt å lese.
Orkanger – byen i Orkdalsregionen anno 2040 drømmer om dette:

”OL-vinnere, verdensmestre, musikere, kunstnere, skuespillere, revyartister, humorister, fotballspillere, klatrere, skiløpere, hoppere, håndballspillere, svømmere, turnere, dansere og filmmakere kjente ut over Norges grenser kommer fra Orkdalsregionen.
Orkdalblomster2_1.JPG
Regionen er nasjonalt omtalt som samarbeidsregion nummer 1, og har årlig høyere befolknings- og utviklingsvekst enn snittet i Norge. Kommunene Agdenes, Snillfjord, Hemne, Rindal, Rennebu, Meldal, Skaun og Orkdal samarbeider om offentlige tilbud, transport, reiseliv- og næringsutvikling, kultur- og friluftstilbud.

Orkdalsregionen har utviklet vitale tettsteder som dekker primærbehovene. Innbyggerne trives der de bor, og alle er forent med at regionen trenger et regionsenter med byfunksjoner, hvor man kan få dekket de fleste handels- og opplevelsestilbud, helsetjenester og opplæring uten at det går ut over regionens mangfold.

Orkdal – industrikommune nummer en – er også idretts- og kulturkommne nummer en. Orkanger er en kompakt, levende småby med attraktive funksjoner som bygger opp under Orkdalsveien som handels- og hovedgate med sørvisfunksjoner, butikker, spisesteder, overnatting, offentlige tilbud, kulturtilbud, fritids- og idrettsaktiviteter, turistinformasjon, næringssenter og kunnskapsbedrifter. Det er korte avstander mellom tilbudene, enkelt å bevege seg og et naturlig møtested for regionens innbyggere, fra tidlig morgen til sen kveld alle ukens dager, hele året.
bunnprisTorget_1.JPG
Kjernen for den vitale småbyen er kulturhuset nord i Orkdalsveien, som har bibliotek, kino-/musikk og teatersaler, kafe og kulturskole. Hit kommer folk fra hele regionen og søker kulturhuset for å oppleve spennende utstillinger, sprelske teateroppsetninger, klassiske orkestere, rå rockekonserter, lokale revyer, landskjente stand up-komikere, filmpremierer, dans, ballett og talentkonkurranser.

Byen har prioritert å gå for det moderne samt ivareta kulturhistorien til Nerøra og Thams. For en hver bilist som kommer sør- eller nordfra er det naturlig å kjøre ”om” sentrum for å suge inn historien, ta del i aktivitetene, spise eller handle i sentrum av Orkanger - i handelsgata."

Hørtes det bra ut? Dette var beskrivelsen av en levende bykjerne. Det var dette alle skulle jobbe for i stedet for å gjøre Orkdal 2040 til en konkurranse mellom Orkanger og resten av kommunen.

n_11_1.jpg 

Publisert 13.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Orkanger - byen i Orkdalsregionen 15.04.2010 07:40
De fleste Facebook-grupper er passive. "Orkanger - byen i Orkdalsregionen" er aktiv. Derfra kommer det innlegg, høringsuttalelser mm. Viktig at flest mulig blir med.

ErikP 14.04.2010 23:05
Fikk invitasjon til gruppa "Husdal'n byen i Orkdalsregionen" i dag.... Litt humor er OK, men er det egentlig noen vits med slike Fjesbokgrupper da? Folk melder seg inn, men GJØR de noe? EP

Nikki 13.04.2010 22:57
Hvis Orkdalsveien som handlegate skal overleve og utvikle seg til en småbykjerne, så er et kulturhus i ST kvartalet det beste hjelpemiddelet.

Nils 13.04.2010 21:50
Ja pr. dato er Orkanger en spøkelsesby uten sentrum. Men nå har Orkdal 2040, engasjerte foreninger og personer vist stort engasjement for å skape ETT samlet sentrum. Det gjenstår å se om politikerne vil følge opp. Hvis ikke ender vi opp med enda ett sentrum i tillegg til de 3 vi har fra før. I så fall er sentrumstanken og Orkdal 2040 en saga blott.

utfløtter 13.04.2010 21:23
Orkanger - spøkelsesbyen i Orkdalsregionen.

Grethe G Sand 13.04.2010 20:08
Flott ide med kulturhus i bykjernen! Dette må vi kjempe for alle sammen!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse