Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slik ser Bårdshaug ut: Velkommen til sentrum!

DSC_0014_1.JPG

Området på bildet ligger innenfor den røde sentrumsstreken på Orkanger. Bårdshaug er sentrum i Orkdal, ifølge flere politikere. Slik ser det altså ut i "sentrum". Beboere i Bakkan har på nytt kontaktet Orkdal kommune på grunn av skjemmende og støyende virksomhet på Bårdshaug Øst, også kalt Franslykkja. 

Naboklagene og den stygge innfallsporten til Orkanger betyr ikke at aktivitene på området er ulovlige. Tvert imot har Orkdal kommune lagt opp til industrilignende virksomhet i det kommunen selv definerer som en viktig del av sentrum.

I det siste har en av aktørene kjørt på masse for å heve tomta.

Tilfeldighetene har skapt dagens Orkanger. Påstanden stammer ikke fra Orkanger Vel, men fra Selberg arkitektkontors vurdering av stedet.

Selberg er innleid og betalt av Orkdal kommune i forbindelse med Orkdal 2040, og har felt sin dom.

Planen er en mulighet til å få rett virksomhet på rett plass, og rydde opp i elendigheten på Bårdshaug Øst. Men da må det settes av arealer til verksteder, utendørs maskinpark, durende DSC_0016_1.JPGkjøleaggregater, bussparkering og godshåndtering annet sted.

Orkdal Arbeiderparti arbeider målbevisst i forhold til 2040. Som det eneste partiet informerer det befolkningen jevnlig om dette arbeidet. Partiets eget visjonsutvalg foreslår nå at bussoppstillinga på Bårdshaug kan flyttes til Fannrem, eksempelvis sør for Best-stasjonen.

Partiet foreslår også at Orklaparken - grøntområdet som etter planen skal pryde bredden av Orkla - forlenges helt opp til Fannrem.

Dette kan du lese mer om her. Kanskje vil også andre partier informere velgerne om egne tanker før partiene bestemmer seg for hvordan Orkdal skal  bli - og hvordan de eventelt skal få det til.

Under et bilde som viser hvordan vi brukere arealer definert som sentrum.

DSC_0019_1.JPG

 

Publisert 11.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Terje 12.04.2010 08:37
Litt av et sentrum Orkanger har i dag. Ikke rart Orkdal 2040 ble lansert. En får inderlig håpe at de som har stelt i stand dagens sentrumsordning ikke blir bestemmende for fremtidens sentrum.

Liss Hege C. Syrstad 11.04.2010 23:44
Ja, sånt ser man ikke i Trondheim i by`n.

PT 11.04.2010 22:11
..er det ikke enklere å flytte Herregården hvis den absolutt må være "slottet" i sentrum av Orkanger??

Kari 12.04.2010 09:19
Enig -flytt"herregården".

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse