Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Det er 250 parkeringsplasser ved ST-kvartalet

n_11_1.jpg

To påstander gjentas stadig av de som ikke vil satse på en bykjerne:
1. Det er for få parkeringsplasser. Svar: Det finnes allerede over 250 p-plasser nær ST-kvartalet.
2: Sentrum går fra Norpark til Domus. Svar: Dette er i så fall ei sentrumsgate tre ganger lengre enn Nordre i Trondheim. Vi er sjanseløse på å skape et reelt sentrum langs hele strekningen.

Derfor har Orkanger Vel under 2040-prosessen argumentert med at man må satse på en eksisterende kjerne, og utvikle sentrum ut fra denne.

I motsatt fall mener vi at hele prosjektet kan ende med ytterligere oppløsning av Orkanger, og spredning av tilbud. Vi har etterlyst en konsekvensutredning i tilfelle flertallet går for et DSC_0028_1.JPGnytt sentrum på Sæther/Rømme.

Vi anser risikoen som stor for at Sæther/Rømme blir et dødt område med boligblokker der næringslokalene i første etasje står tomme på kveldstid - og kanskje også på dagtid.

Ved ST-kvartalet vet vi med ganske stor sikkerhet at et kulturhus vil stimulere det eneste bymessige miljøet vi allerede har.

Her er noen interessante fakta:

LENGDEN PÅ HOVEDGATA:
* Flere politikere snakker stadig om et sentrum som strekker seg langs hele Orkdalsveien fra NAV/Norpark eller skolene og opp til Amfi.

* Fra NAV til Amfi er det 1150 meter. Til sammenligning:
* Nordre gate i Trondheim er ca 350 meter.
* Karl Johan i Oslo, fra Jenbanetorget til Nationalteatret, måler ca. 850 meter.
* Det berømte Strøget i København er ca. 1000 meter.

Orkdalsveien på bitte lille Orkanger slår altså storbyenes paradegater. Er det realistisk å skape et så langt sentrumsområde, eller vil vi bare flytte ting videre sørover og tømme det vesle bymiljøet vi har? Dette kan du også lese om på gruppa "Orkanger - byen i Orkdalsregionen" på Facebook.

PARKERING:
Både politikere og andre er bekymret for mangel på p-plasser rundt et kulturhus i ST-kvartalet:

* En rask opptelling viser at det finnes ca 250 p-plasser innenfor 2-3 minutters gange fra ST.

* P-plasser merket privat er ikke regnet med, og heller ikke STs plass som ligger der et evt kulturhus vil komme.

* De ca. 250 plassene ligger riktignok spredt på flere små områder, men ingen ønsker vel en diger parkeringsørken midt i sentrum (?) Å lete litt etter en p-plass er en del av virkeligheten over alt hvor mange møtes. Dessuten vil en viss knapphet oppmuntre flere til å gå eller sykle til kino/kulturhus. Dette er i tråd med et overordnet mål i Orkdal 2040.galleriet_1.JPG

* Men: Om politikerne likevel ønsker at miljøbyen Orkanger skal være et eldorado for bilen, så finnes det store muligheter:

* Man kan få ca. 80 nye p-plasser over og under bakken i ST-kvartalet.
* Orkanger Arbeidersamfunn foreslår utbygging langs Dikesveien som gir ca. 150 nye plasser.
* Det er utvidelsesmuligheter blant annet ved ungdomsskolen, Rimiveien og Parkveien.

Et kulturhus vil trekke mest folk på kveldstid. Da er en stor del av de ca. 250 sentrumsplassene ledige.

Orkanger Vels skisse til nytt kulturhus forutsetter en stor sal med ca 400 seter, og en intimsal med 50-70 plasser.

P__bbenmm_1.JPG
 

Publisert 09.04.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Kari J 11.04.2010 21:17
Ser at de fleste( det er ikke mange) argumenter mot et nytt kulturhus i ST kvartalet har blitt nøytralisert. Grunnen er enkel. Det er jo bare fordeler ved ST modellen. Da kommer etter hvert det vanlige motargumentet frem. Argumentet som hindrer nyutvikling og konstruktiv forandring. Argumentet som ofte overkjører ekspertene og folkemeningen. Vi hvet best - dette blir for dyrt - kulturhuspengene kan brukes til noe viktigere. Vi får bare håpe at fremtidens Orkanger sentrum ikke blir bestemt bare av de som har vært med på å lage dagens håpløse sentrumssituasjon.

berit gjølmesli 11.04.2010 21:43
Du har helt rett, nå gjenstår det bare å sette bruk av økonomiske midler opp mot fødeavdelinga på sjukehuset, de gamle og syke i kommunen,skole, veiutbygging..... Når alle motargumentene er brukt opp kommer dette ; eller kommer det en overraskelse politikere i Orkdal?

sentrum 11.04.2010 16:14
De få menneskene og politikerne som sier nei til kulturhus i ST kvartalet, begrunner sjelden sitt standpunkt. Det som likevel forundrer mest er at de ikke har vært i kontakt med sentrumsforeningen og byplanleggerne/Orkdal 2040, før de uttaler seg så bastant. Det er 2 grupper som innehar ekspertise rundt sentrumsutviklingen. Det er de med erfaring fra stedet : Sentrumsforeningen og Orkdal 2040 med innleide eksperter. Hvis rådene fra disse to blir oversett - går hele 2040 prosessen i vasken.

Parkering ingen hindring 11.04.2010 12:35
Jeg har også spasert rundt om i ST området, og funnet 1610 plasser i gangavtsand på ca 5 min.

En Grandios plan for hele dalføret! 10.04.2010 18:29
De politikerne av det lille flertallet i kommunestyret, som ikke forsto Berit Solem når hun først foreslo å kjøpe ST-kvartalet og reservere det for nettopp det formålet vi nå ser visualisert, de må nå få opp øya og åpne sansene for inntrykk! Et kulturhus som blir plassert der velgerne ønsker det er det eneste som har sjanse til å bli akseptert. Ut fra det vi nå har SETT SELV, vil ingenting annet bli akseptert av velgerne, alle andre forslag og alt annet som blir bygget, eller lar være å bygge og flikker på en liten kinosal uten andre fasiliteter, det vil uvegerlig bli målt mot dette og kritisert sønder og sammen i mange, mange år. Flertallet må nå forstå at det står om ettermælet, det gjelder å komme seg ombord på båten NÅ, svelge gamle kameler medhårs og komme med sin tilslutning til forslaget, uten å få for mye gammelt egg i try.... æ ææ ansiktet.

for 10.04.2010 17:37
Fatter ikke at noen politikere fremdeles er i mot et kulturhus i ST kvartalet. De som er i mot må snart komme med argumenter på hvorfor de er det. De sier nei uten å forklare hvorfor. Merkelig.

nabo St 10.04.2010 11:41
Ja, faktisk så blir parkeringsmulighetene ved et eventuelt kulturhus i St gården uproblematisk.

Parkeringsplasser? 10.04.2010 10:13
Hele poenget med et sentrumsnært alternativ er jo at behovet for parkeringspalsser minimaliseres! For ligger det riktig plassert, vil beboerne i den største befolkningskonsentrasjonen GÅ, ikke kjøre. Det peker på ST-kvartalet som enenste mulige plassering. Omtrent alle andre steder foretrekker vi bil alle sammen. Dette er tanker jeg gjorde meg på tur til Pøbben i går for å høre unge Falchs utmerkede foredrag om "Kampen om Thamshavnbanen". Jeg tror at hele Orkangerbefolkningen aksepterer å gå til sentrum når noe ekstraordinært skal skje, spesielt hvis det finnes fasiliteter hvor god drikke kan kombineres med annen fin kultur. Riktig plassert kan vi TREKKE fra ca 1000 plasser fra alle beregninger, for da vil beboerne fra de ca 1000 husene på Orkanger GÅ, og da kan resten av bygda parkere hvor de vil, innklusive slekta mi og noen utvalgte venner som hermed har tillatelse til å parkere i innkjørselen min, etter at bygget er ferdig og står på rett plass!

Orkanger 10.04.2010 03:16
Parkeringsmulighetene for et kulturhus i ST kvartalet er knallgode. Gikk runden i sentrumsområdet i går kveld, og fasiten er klar. Gangavstand under 3 minutter gir en kapasitet på over 500 bilplasser. Uproblematisk tema.

Terje 10.04.2010 02:45
Parkeringsplasser vedrørende ST kvartalet? Ingen problemer når vi tar hele sentrumsområdet i bruk. Nedre Rømme, Dikesveien,Geilan, Orkdalsveien, rundt skolene, Norpark, Prix, Parkveien, Willmansveien,JO.Røhmesmo vei, Idrettsparken ,Solligård/legesenteret, Grytting, Torget,Blåsmo, Rosenvikveien, Jernbanegata, Hov,Kåresgata m.m. Grovt regnet ca. 1500 parkeringsplasser. Mer enn nok parkeringsalternativer for 2-3 kulturhus i ST kvartalet, i gangavstand under 5 minutter. Parkeringsproblemer vedrørende ST kvartalet finnes ikke.

Lars Olav Berg 10.04.2010 01:52
En bør først finne ut hva man ønsker å fylle et kulturhus med go deretter kan man finne parkering. Mange muligheter for dette med bl.a idrettsparken som nærmeste nabo dersom man velger å gjøre ST bygget om til kulturformål. Hva ønskes videre så i sentrum? Store supermarkeder alá Oti er døden for et livlig sentrum etter min mening. Nei få tilbake Torsø, Dahlø, Eriksen Sport, Todal og alle de jeg har glemt og være villige til å betale litt mer. Da først har et myldrende sentrum en sjanse. Kulturtilbudene må gjenspeile folks ønsker samtidig som en må kjenne sin besøkelsestid.

Berit Gjølmesli 09.04.2010 19:20
Hvis en sammenligner Molde og Kristiansund vil en lett se forskjellen på et langtrukket og et kompakt sentrum. Hva en bør velge sier seg selv, det er ikke jazzfestival i Molde hele året.

ErikP 09.04.2010 16:45
Plass til 4 biler i innkjørselen min også, når min står i carporten og jeg går.... Dessuten utvidelse av parkeringen foran Nedre Rømme, på tomta vi kjpte, peker seg naturlig ut, DET er et tiltak som kan stttes, da blir det 280 plasser i nærheten, pluss ved og under kulturehuset, Dikersvegen, osv godt over 500 plasser, da er kulturhuset stappende fullt!

JTA 09.04.2010 15:36
I både byer og større tettsteder parkerer man litt rundt om i sentrumen. Det kan man fint gjøre på Orkanger også. Gangavstanden blir uansett kort. Tenk på folkelivet og oppblomstringen for butikkene og utestedene hvis kulturhuset kommer i ST BYGGET. Det finnes knapt motargumenter igjen for dette forslaget.

PT 09.04.2010 12:00
Regn gjerne inn parkeringsplassen foran huset mitt,for med Kulturhuset i gangavstand vil bilen kunne bli hjemme. Noe som er totalt uaktuellt i dag. 251 flere??

Terje 09.04.2010 08:45
Vi har politikere som lever i drømmeland. At det nye sentrum i Orkanger skal strekke seg fra Domus til Norpark er utopisk. Strekningen blir altså lengre enn Nordre, Strøget og Karl Johan fra Jernbanetorget til Slottet.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse