Besøkstall

41 741 denne måneden

10 522 011 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Del 4: I skumringstimen

Ordfører Gunnar Munkholm pustet tungt og rettet på det gule påskeslipset. Forskrekkelsen sto skrevet som utropstegn i de vemodsfylte øynene hans. Munkholm så en av ferskingene på Upolitisk Bygdeliste uten Fastlagt Politikk (UBUFP) komme hastende ned korridoren med jekktralle og en rull svarte plastsekker. Så startet dekkoperasjonen.

Mennene trakk én sekk over beina og en annen over hodet på liket. Plasten sprakk med en spjærende lyd, og skjeftet på kniven stakk fram som det røde nebbet til en eksotisk fugl. Men det fikk ikke hjelpe. Tiden var knapp.

Et underlig følge toget ut av rådhuset nå i skumringstimen. Flere av gjestene ved premieren på ”Kampen om Kunstgressbanen” dro snart kjensel på samlingen av ledende politikere, der de bukserte ei tralle med en svart bylt forbi inngangen til kinosalen.

”Nei, så pussig”, tenkte Arbeiderpartiets Berit Solum. Hun betraktet opptrinnet sammen med partifellene Asle Olav Sangli og Joralf Aspgjeld. Sistnevnte var inne i sin andre periode på Stortinget. Aspgjeld kastet jevnlig glans over lokale tilstelninger. Han bygde nettverk med frenetisk energi  og kastet seg på en hver trend som ga kred i samfunnets in-miljøer. ”Går Vasaloppet”, rapporterte Aspgjeld på Facebook, noe Munkholm på sin side fant vulgært. Både Vasaloppet og Facebook, altså.

"Hva blir det neste?" tenkte ordføreren i Orkla. "Skal de gå barbent til Sydpolen eller klatre Trollveggen uten tau?"

Berit Solum gikk aldri Vasaloppet, men observasjonsevnen hennes var det lite å utsette på. Hun skrittet bestemt etter gruppen med krumbøyde mannfolk i retning Bårdsborg slott. Munkholm, Bong, Larson og Grønoset ledet an. De skrudde opp tempoet, men til ingen nytte.

”Stopp! Jeg vet hva dere har der! Dere lurer ikke meg!” ropte Solum.

Hun grep den svarte bylten – og panikken grep ordfører Munkholm.  Men som så mange andre i den ytterste nød opplevde ordføreren et styrkende støt av adrenalin, et kjemisk-biologisk fenomen troende mennesker som KrFs Iver Gjengangås stadig forveksler med Guds inngripen (når nøden er størst er hjelpen nærmest osv) .

Naturens eget dop utløste en miks av handlekraft og kreativ besluttsomhet. I neste øyeblikk gispet Gunnar Munkholm etter luft som en feilmedisinert astmatiker i motbakke. Munkholm segnet om og ble liggende med nesen i det gule slipset.

”Ring lege!” brølte Grønoset. Berit Solum trakk seg raskt tilbake. Munkholms illebefinnende virket en smule affektert. Han falt liksom så  forsiktig, men hun tok ingen sjanser: ”Vi må skaffe hjelp. Få låne mobilen din!”, sa hun til Joralf Aspgjeld, som studerte videresendte SMS-meldinger om seg selv . Noen nede i Orkla By hadde spredt vitser om ham igjen, og Aspgjeld reagerte på ren refleks slik erfarne politikere alltid gjør: Hvordan snu dette til egen fordel? Ambulansen kunne vel vente litt.

Den langt yngre Asle Olav Sangli brukte sin Iphone til å fortelle om intermessoet på Facebook. Sangli delte absolutt alt som skjedde rundt ham med de 2317 nettvennene sine.

”Skynd dere! De har gjemt modellen til Munkholm-monumentet i en plastsekk. Herregud, Munkholm falt om da jeg ville se! Kanskje han dør!” stønnet Solum.

”Vent litt”, svarte Aspgjeld og Sangli mens de hamret løs på telefonene.

Da trioen kikket opp var hele følget borte, inkludert sekken og den livløse Gunnar Munkholm, som reiste seg ved egen hjelp så snart han var brakt utenfor Ap-folkets synsfelt.

”Der var du kjapp, Munkholm”, bemerket varaordfører Oddvar Bong inne i kjølerommet på Bårdsborg slott. Gruppen plasserte 85 kilo ferskt kjøtt emballert i plast på ei hylle sammen med oksesteik og svinekam. De surret pakningen med gaffateip og skrev med store bokstaver på sekken: ”MÅ IKKE SERVERES FØR OVER PÅSKE”.

Da gikk døra opp:
”Er det her dere er! Syntes jeg så dere smette inn døra, ja. Hva skjera?”

”Inni steikandes, helsikes, grønnsvarte faen”, hvisket Tjostolv Larson med lukket kjeft. Han vokste opp i Troms.

Henne hadde de glemt. Hun skulle jo komme på slutten av møtet. Gunn Helen Lindell, UBUFP-politiker og politi, sto foran dem.

Klikk her for fortsettelse: Møte under fem soler.

 

Publisert 31.03.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse