Besøkstall

28 989 denne måneden

12 290 043 i år

Annonse

Annonse

Annonse

2040-avstemning: Ap ble alene om ST-kvartalet

ST1_1.jpg

Ap foreslo i kommunestyret onsdag å regulere ST-kvartalet til sentrumsformål. Orkdalslista, FrP, Senterpartiet, Venstre og KrF stemte alle imot. De har flertall.
En omregulering vil være første skritt på veien mot et kulturhus. De andre partiene satser på Sæther/Rømme.
Saken kom opp i forbindelse med sluttbehandlinga av arealplanen for Orkdal 2040.

ST-området er i dag regulert delvis til forretning og delvis til bolig. Ved å gi det status "sentrumsformål" åpner man også for offentlige bygg som feks kulturhus.

Den borgerlige flertallsgruppen og FrP stemte altså nei til forslaget fra Ap. Også SVs representant i kommunestyret stemte nei.

Dermed er Sæther/Rømme det eneste området med "sentrumsformål" i forslaget til arealplan fram til år 2022.

Dagens avstemning betyr ikke at saken er endelig avgjort. Nå skal planen ut på høring. Fram til 7.mai er det mulig å samle argumenter for dem som mener det er best satse på ST-kvartalet før Sæther/Rømme.

Dessuten KAN formålet endres senere. Men planen er egentlig bindende. Uansett har politikerne vedtatt at de skal utrede flere alternative plasseringer av nytt kulturhus - inkludert ST-kvartalet.

Dagens nei til nytt reguleringsformål kan være et signal om at flertallsgruppen ikke ønsker ST-kvartalet, men heller følger rådmannens forslag om å utvikle et nytt sentrum på Sæther/Rømme. Det er for ørvig ikke sikkert de går for nytt kulturhus i det hele tatt.

Flertallsgruppen gjorde også et annet vedtak som er interessant i forbindelse med sentrumsutvikling. Ordfører Gunnar H. Lysholm foreslo å flytte den røde streken slik at det tillates detaljhandel på et område ved Shell på Bårdshaug.  Orkdalslista fikk med seg de samarbeidende partiene.

Hovedprinsippet for arbeidet med Orkdal 2040 er å samle funksjoner og lage en "kompakt, levende bykerne med attraktive sentrumsfunkjsoner i gangavstand."

Nå vil flertallet utvide sentrum litt.
 

Publisert 10.03.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Terje 11.03.2010 21:48
FrP skulle liksom være sentrumsvennlig og se på mulighetene og forslagene som kom til 2040? Orkdalslista det samme. Hvorfor? Det verste er at de aldri, gjentar aldri, begrunner sine destruktive avslag og handlinger.

PT 11.03.2010 13:06
Ser at resturangene i sentrum har nesten like stort salg av "god drikke" som Disco`n på bensinstasjonen ,og den rene puben serverer omlag 4 ganger så mye (st-avis)...pepita tia og ølmonopoler er over og ut vi vil kos oss i sentrum av Orkanger

JAK 11.03.2010 00:39
Arroganse og mangel på ydmykhet preger dessverre handlemåten til flertallsgruppen i diskusjonen rundt sentrum. Hva med å kontakte personer som har erfaring med handelsnæring og sentrumsutvikling.

frustrert 11.03.2010 00:20
De kommer til å riste godt på hodet etter hvert, byplanleggerne og eksternhjelpen, til det politiske miljøet i Orkdal. Et ødelagt og delvis rasert sentrum skulle hjelpes til et enhetlig og samlende sentrum. Men de gode gamle gutta fortsetter i kjent stil.

erfaren 11.03.2010 00:13
Hvorfor kan ikke flertallsgruppen vise litt ydmykhet. Lytt til de som har virksomhet i Orkdalsveien i dag, lytt til de som måtte legge ned/flytte virksomhet fra Orkdalsveien. Lytt til de med erfaring fra dette miljøet. Hør på hva de mener skal til, for å få et pulserende liv i gata igjen. Er det så mye forlangt?

Terje 10.03.2010 23:48
Dagens Orkanger og Orkdal er sentrumsløs, sa en viss byplanlegger for ca. 1 år siden. De som har styrt sentrumsutviklingen til det sentrumsløse vi har i dag, kan vi dessverre ikke forvente noen bedring fra.

gerd nordli 10.03.2010 22:53
Vedtaket fra de borgerliges side er helt utrolig arrogant,men ikke overraskende.Det kommer kanskje aldri til å bli et samlende sentrum med den gjengen som sitter i kommunestyret nå.Det kan ihvertfall innbyggerne gjøre noe med i 2011.

o holmeng 10.03.2010 22:13
Jeg skjønner meg ikke på enkelte politikere. Opinionen i dalen er entydig, likevel nekter de å høre på folket. En skulle tro de hadde større respekt for velgerne enn det de viser nå.

bakkan 10.03.2010 19:51
Skandale at flertallsgruppen fremdeles jobber mot å samle sentrum. Uhørt.

Nikki 10.03.2010 19:41
Meget skuffende av Bang, Larsen og Lysholm. De går altså motsatt av Orkdal 2040. De ønsker å fortsette spredningen av sentrum. Ikke samle/fortette. Utrolig. Hvorfor ikke gå med på å utrede ST kvartalet? se i det minste på muligheten for et kulturhus der. Hva er årsaken til at de overkjører det beste alternativet for Orkdalsveien og det vedtatte sentrumet?

Berit Gjølmesli 10.03.2010 18:16
Vil flertallet i kommunestyret i Orkdal holde på en hemmelighet fram til valget? Eller; hva vil de? Som velgere må det vel være greit å vite hva et parti mener i en så viktig sak. Jeg bare spør.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse