Besøkstall

22 857 denne måneden

12 036 556 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIFs visjon for svømmeanlegg i Idrettsparken

100mbryst_1.jpg

OIFs svømmeavdeling har kartlagt hva et moderne svømmeanlegg bør inneholde. Totale kostnader er ennå ikke beregnet, men et 25-meters basseng alene vil koste 11-12 millioner, heter det i en rapport til Orkdal kommune. Nedenfor finner du en oversikt over ønsket "innmat".

Ei prosjektgruppe i OIF svøm har overlevert rapporten som et innspill til Orkdal 2040. Gruppa anbefaler Idrettsparken som plassering, og viser til målet om å utnytte spillvarme fra Thamshavn best mulig.

Gruppa forslår videre et tradisjonelt svømmeanlegg, men understreker: Hvis Orkdal kommune ønsker å bygge et signalanlegg med 50-meters basseng og badeland for å sette Orkdal kommune på kartet, så er det fint.

OIF legger lista lavere og foreslår følgende:

* Et 25-meters konkurransebasseng med seks baner.

* 3,8 meters dyp på det dypeste slik at dykkerklubben kan drive kurs.

* Fast stupebrett på fem meters høyde. Ett sviktbrett på tre meter og to på en meters høyde.

* Varmebasseng på 12,5 x 8,5 meter med rullestolrampe. Hev- og senkbar bunn for å legge til rette for svømmeopplæring for barn. 34 graders varme.

* Plaskebasseng for de minste med maks 20 centimeters dybde.

* En vannsklie.

* En garderobe med 15 dusjer for hvert kjønn.

Ifølge OIF kan 50 prosent av utgiftene dekkes av spillemilder. Ytterligere 20 prosent er mulig hvis man får status som interkommunalt anlegg. Samarbeid med Skaun anbefales. Skaun vokser uten å ha eget basseng.

OIF påpeker at garderobeforholdene ved Orkanger barneskole er så dårlige at noe snart må gjøres uansett. Elevetallet øker, men det er vanskelig å bygge ut ved skolen.

sv__mmeanlegg_2_1.png


 

Publisert 09.03.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

svømmer 10.03.2010 09:45
Bare helt fantastisk jobba av svømmegjængen.

ErikP 09.03.2010 21:08
Kommer Jul, Nyttårsaften og bursdag på en og samme dag i år? Først det glimrende sentrumsforslaget fra Orkdal Arbeiderparti, også dette flotte og gjennomarbeidede forslaget! I løpet av et knapt døgn! DETTE anlegget skulle vi ha bygd for to generasjoner siden. I stedet falt man for fristelsen til å dele på ressursene og ødelegge for alle i dalen vår. Vi bygde to plaskedammer, en på Øra OG en på Fannremmen, som ingen egentlig har vært tjent med noen gang. 40 år er lang tid, særlig i politikken. Men 40 års vandring i ørkenen gir oss nå muligheten til å ta fatt med blanke ark og fargestifter, og rette opp att aille feila frå i går! La oss gå for dette, hele kommunen! Dra i samme ende av tauet, dette kommer til å ble en ressurs for alle i kommunen. Og det blir i såpass nærhet at det ikke er lenger enn 15 - 20 minuttewr unna med bil for de fleste i kommunen vår, og med sentrum i den tetteste befolknings-konsentrasjonen. Dette blir attraktivt for alle. Det kommer til å koste mange penger, det er så - men kommunen vår har aldri hatt en slik økonomi som nå. Mitt hjertesukk er bare : kan vi se dette i sammenheng med oppvarmet utendørsbasseng også, kan vi klare å skape noe så spenstig som et oppvarmet utendørs vinterbasseng? Det går nemlig an, i en hovedstad øst for oss, med kaldere klima enn hos oss, har de hatt det i 50 år, det er bare et spørsmål om vilje. Og når det gjelder et signalanlegg på 50 meter som nevnes i planene, det vil bli dyrt, fryktelig dyrt, antakelig mer enn 3 ganger så dyrt som skissert nå. Men legger vi 50 metersbasseng UTE, i et oppvarmet utendørsbasseng, som drar nytte av det samme oppvarmede vannet som vil gå til utløp fra det skisserte anlegget, blir det billig, for 50 meter ute ligger der jo gratis og klart fra naturens hånd! Til lykke med dagen! Det siste døgnet har vært som en ridetur på en rakett!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse