Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

17.mai på Orkanger: Ikke morgentog i år

P5120015_1.JPG

Årets barnetog/folketog på Orkanger skal gå klokka 14.00. Dermed er eksperimentet fra i fjor lagt dødt. Da gikk toget grytidlig - klokka 09.40. Mange var misfornøyd med å måtte markere grunnlovsdagen på morgenkvisten. Seinere tog kan gi mer folk ute. Men årets rute blir like kort som i fjor. Nerøra er ikke med. Toget "snur" i Todal-krysset (bildet)

Ifølge dagens ST hyller politikerne innspillet fra Orkanger historie om å gjøre Nerøra til en identitetsskapende og livlig del av Orkanger. Hvordan det skal skje er mer uklart. Ingen kan som kjent pålegges å åpne butikk eller kafé.

17.maitoget dropper i hvert fall Nerøra i år som i fjor. Orkdalsveien på strekningen Fysikalske-Grytting er nordlige venpedunkt.

Ruta er kort blant annet fordi korpset skal rekke å besøke mange kretser i løpet av dagen. Dette var også en av årsakene til at Orkanger-toget var morgentog i fjor.

Den andre årsaken var at ledelsen ved Orkanger ungdomsskole håpet et tidlig tog ville gi mindre festing blant elevene 16.mai. I år kan ungdommen ligge lenger og likevel rekke toget.

Årets 17.mai er for øvrig en mandag. Himmelspretten kommer torsdagen før (13.mai) , så det blir sikkert langhelg for mange.

Det er Foreldrenes Arbeidsutvalget og OIFs skiavdeling (via Orkanger Aktivum) samarbeider om arrangementet.

Det blir flaggheising på Orkanger Pensjonistsenter klokka 08.00 som vanlig - med halvt voksenkorps. Den andre halvparten er på Fannrem.

I år er det Evjen og Svorkmo som må ut og gå først. De starter klokka 10.00. Gjølme går klokka 11 og Fannrem klokka 12.00.


 

Publisert 19.02.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

EP 02.03.2010 02:07
Det er ikke bare idrettslagene som sliter og som sliter med å få ledere, korpsene sliter også, det er trist at man må ut klokka 10 på Svorkmo, men det bør etableres som felles skikk at folketoge går i sentrum, og at det toget går i "folketog-tid" og at det sentrumet vi snakker om selvsagt er Orkanger! Flere tabber som den tabben vi så i fjor, kommer til å medføre at enda flere heller tar turen til Trondheim toil toget der! Det er rett og slett ikke alt som kan deles matematisk, man må konsentrere innsatsen der det er mest folk!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse