Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Mange gikk i vatnet: 33 deltakere på Orkanger-svøm

frahallen_1.JPG

Svømmerne i OIF fosser videre. Søndag arrangerte klubben eget stevne, og 33 gikk i vatnet i bassenget ved barneskolen. Etterpå var det medaljeutdeling, kaffe og kaker på gymsalen. Samtidig blir det nå jobbet for å utbedre dusj- og garderobeforholdene - og på sikt å skaffe Orkdal et moderne svømmeanlegg ved Idrettsparken.

Under ser du to av de 33 OIF-svømmerne; Hanne Solstad og Mari Fjeld Kvernvik (begge 8 år):

hannemari_1.JPG

OIF svømming har i dag sju trenere og 40 aktive utøvere. I tillegg deltar 45 på svømmekurs. Problemet er dårlige fasiliteter. Klubben hadde faktisk samling på Frøya forrige helg for å få trene i 25-meters basseng. (Under et glimt fra premieutdelinga søndag - mer tekst under bildet):

medaljer_1.JPG

På et åpent møte i regi av Orkdal idrettsråd søndag kveld ble behovet for nytt svømmeanlegg tatt opp. Særlig Knyken ligger nå inne med så store planer at det vil sluke spillemidlene i Orkdal for mange år framover. Varaordfører Oddbjørn Bang torde ikke spå når en 25-meters svømmehall kan bli bygd. Jorodd Asphjell, blant annet leder i idrettskretsen, opplyste at det arbeides for at svømmeanlegg skal komme på sida av spillemiddelkøen fordi det retter seg mer mot folkehelse enn konkurranseidrett (mer tekst under bildet fra Orkanger-svøm).

latter_1.JPG

Orkdal kommune har folkehelse som en av fire søyler i den nye kommuneplanen. Svømmehall er en av de anleggstypene som har størst folkehelseeffekt - langt større enn for eksempel hoppbakker som kommunen nå satser sju millioner kroner på. På møtet ble det pekt på tendensen mot et klasseskille innen folkehelse; halvparten av befolkningen trener og den andre halvparten forfaller fysisk.

sv__mhall2_3.jpgMen trolig må folk i Orkdal klare seg med bassengene på Orkanger og Grøtte i mange år. Særlig på Orkanger barneskole (bildet) er dusj- og garderobeforholdene dårlige.

Både dusj- og garderobekapasiteten er for liten. Det er vanskelig å få stabil temperatur på vatnet. Og i kuldeperioder blir det også kaldt innendørs.

Problemene ble presentert for formannskapet av Wenche Bøe Lindset (Ap) på siste møte.

De mest akutte problemene skal utbedres. Men det er ikke avsatt penger til to ekstra garderober for å få samme kapasitet som på Grøtte (fire).

 

Publisert 14.02.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse