Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Fylket krever blodpris av Orkdal kommune på Follo

04012009053_2.jpgSør-Trøndelag fylke vil nå beholde linjene kjemi/prosess og service/samferdsel på Follo i stedet for å flytte elevene til Meldal. Men da må Orkdal kommune betale ti millioner kroner for tomta med det nedslitte idrettsbygget (bildet). Dette er nesten tre ganger markedspris, ifølge rådmannen.

Ordfører Gunnar H. Lysholm gikk før helga ut i ST og langt på vei lovte at kommunen vil betale det fylket vil ha for ti mål tomt for å berge elevplassene.

Dette hadde fylkespolitikerne merket seg foran møtet i fylkesutvalget i dag (tirsdag).

I fylkets finansieringsplan ligger det en inntekt på ti millioner kroner for salg av tomta til boligformål. Men dette er trolig urealistisk:

Rådmannen i Orkdal har tidligere anslått at markedspris bare er fire millioner kroner. Dessuten må det trekkes fra 400 000 i rivingsutgifter. Riktig nettopris blir da 3,6 millioner.

Dersom kommunen følger ordførerens løfte, vil Orkdal kommune betale drøyt seks millioner i overpris.

Eller for å si det på en annen måte: Kommunen bevilger seks millioner til en skole fylket eier og driver.

Kampen for å berge 50-60 elevplasser på Follo har vært lang og hard. Fylket krevde i utgangspunktet at kommunen bygde en idrettshall til 30 millioner kroner. Flere partier og sentrale enkeltpolitikere ville flytte bane 3 fra Orklahallen til Follo.

Tonen mellom fylket og kommunen har vært amper. Ordfører Gunnar H. Lysholm har gjentatte ganger anklaget fylket for å drive utpressing. Nå vil han betale seks i stedet for 30 millioner i "løsepenger" for å få igjen elevene.

Lysholm har også skrevet et saksframlegg der han to ganger karakteriserte fylkesordfører Tore O. Sandvik som "belærende" i møte med Orkdal kommune.

Nå har Sandvik spilt ballen tilbake til kommunen: Bla opp ti millioner, eller mist linjene til Meldal. Saken må opp til politisk behandling i Orkdal. 

Publisert 26.01.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse