Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

600 i Hermetikken

Festen2008_060_1.jpgÅrets fest i Hermetikken slo alle tidligere rekorder. På det meste var det 600 veldig blide mennesker inne i det naturlige amfiet ved Gammelosen lørdag kveld. Dette er festen som samler både unge og godt voksne. Flere bilder fra festen kommer snart i album i den venstre margen.

Og som vanlig kommer det øyblikkelig krav om flere slike arrangement i løpet av sommeren. Men det blir det nok ikke, for festen i Hermetikken er et stort dugnadsløft for ei forening som Orkanger Vel.

På den andre siden er det lett å be folk om hjelp for å lose det hele i havn. Mange setter av noen timer både før, under og etter festen. På bildet under ser du arrangemetsansvarlig Laila Fjeld, vakt og førstehjelper Tove Kvarsnes og de trofaste øltapperne Wenche Andresen og Solveig Bakken.

Festen2008_008_1.jpg

Toves bror Tor Kvarsnes har blitt en institusjon i Hermetikken sammen med Olav Nersveen. Tor har skrevet en sang tilegnet dette stedet, som en gang i tida var en markedsplass og et Festen2008_033_1.jpgknutepunkt på Øra, og som senere huset bygningen som først var hermetikkfabrikk og senere ble stedets første boligblokk. De to musikantene kom ruslende opp fra brygga med gitar og trekkspill. Ute på vannspeilet rodde Willy Sæther og Helge Muhle, kledd i tradisjonelt antrekk fra "feskar-Øra".

Bjørn Johan Vullum og Arnfinn Sæthre tok publikum med tilbake til gamle dager. Vullum har satt seg grundig inn i historien, og ga et innblikk i livet blant annet på den tida da det vi i dag kjenner som Orkanger var to grender kalt Nerviksøra og Hovsøra. Hermetikken lå på Hovsøra. Veien Grensen går der skillet mellom grendene lå. Folk bodde i kummerlige hus, og det foregikk handel i bakgårdene.

Festen2008_027_1.jpgArnfinn Sæthre (bildet til høyre) fortalte om en merkedag i Orkedalsørens historie. Den 10.desember 1850 fikk ørbyggen en forsmak på den industrielle revolusjon. Da kom dampmaskina for første gang til stedet - i form av hjuldamperen "Nidelven"s anløp på vei fra Trondhjem.

Orkanger Vel hadde 97 700 kroner i omsetning på festen i Hermetikken. Vi sitter igjen med ca 30 000 kroner - veldig grovt anslått. Overskuddet pløyes tilbake til arbeid for Orkanger - og spesielt Gammelosen.

Atmosfæren er alltid gemyttelig på festene i Hermetikken. Det har trolig litt å gjøre med aldersblandingen. Sånn var det i år også, med unntak av et par mindre episoder. Praktisk talt alt gikk pent og pyntelig for seg fra start, med musikktalentene Anette Vangen Wærness (18) og Silje Sagmyr Wærness (16),  og til Jan Brevik spilte til dans fram til klokka 01.00.Festen2008_058_1.jpg(bildene under). Festen2008_005_1.jpg 

 

 

 

 

 

Det er gratis inngang i Hermetikken, så ingen vet nøyaktig hvor mange som var innom fra klokka 19.00 og til stengetid. Men et grovt anslag tyder altså på at minst 600 feststemte mennesker befant seg inne på området på det meste. Omtrent alt gikk Festen2008_047_1.jpgknirkefritt. Litt øl-kø skal det riktignok være. Og dokøen hører nå en gang denne festen til, selv om vi i år kunne skilte med mobilt pissoar (bildet til høyre).

Lotteri var det også, med premier fra Orkanger sentrumsforening, Nordea og et maleri laget av Naomi Olsen. Mildrid Liøkel vant førstepremien - et gavekort på 1500 kroner. Det passet veldig godt, for Mildrid er gift med den kanskje mest entusiastiske av alle dugnadsarbeiderne i Orkanger Vel - Vidar Liøkel.

Vi takker for i år, og avslutter med et glimt fra festområdet tidlig på kvelden.

Festen2008_055_1.jpg

 

 

 

 

 

Publisert 15.06.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse