Besøkstall

19 321 denne måneden

6 672 708 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slapp 60 000 i bot - huset brant ned

images_4.jpg23.desember fikk huseieren på Orkanger beskjed om at Orkdal kommune setter foreløpig strek over ei tvangsbot på 60 000 kroner. 8.januar brant huset med fire ulovlige leiligheter ned til grunnen. Med brannen er en hodepine over for eieren og kommunen - i hvert fall inntil videre.

Den brannherjede bygningen er gjenstand for den trolig alvorligste av en rekke ulovlige byggesaker Orkdal kommune har behandlet de siste par ârene.

I ingen andre tilfeller har kommunen vedtatt like store bøter: 30 000 kroner hver måned inntil de ulovlige forholdene er rettet. Det har ikke vært nok at huseier sa opp leietakerne og dermed mistet inntekter. Bygget skal tilbakeføres slik det var da det var lovlig.

Brev har gått fram og tilbake det siste året etter at de ulovlige leilighetene ble oppdaget fordi kloakk fra huset gikk rett ut i fjorden.

Orkdal kommune satte en endelig frist til 1.november i fjor. Fra da av skulle eieren betale 30 000 hver måned. Han hevdet imidlertid å ha misforstått vedtaket og ba om utsettelse til 1.desember i år - altså mer enn ett års utsettelse. Da  var to måneder forfalt til betaling tilsvarende 60 000 kroner.

Administrasjonen gikk med på en slik lang utsettelse etter diskusjon med politikerne før jul. Eieren har tidligere forklart at det ville være umulig å betale slike bøter.

Etter brannen er det uklart hva som skjer. Kommunen skal vurdere om man tillater leiligheter på det som i dag er regulert til industri like ved Thamshavn. Svaret kommer etter at Orkdal 2040 er ferdig til sommeren. Men nå er huset borte.

 

Publisert 13.01.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse