Besøkstall

50 262 denne måneden

13 030 945 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Svøm til Kypros - i minibasseng

sv__mhall2_2.jpgSvømmebassengene i Orkdal deltar i konkurransen "Svøm deg til Kypros" - landets største mosjonskampanje. Alle voksne som svømmer 10 000 meter og barn som svømmer 2500 meter i år er med i trekningen av en Kypros-tur. Samtidig arbeider OIF og Norges Svømmeforbund for at også Orkdal skal få en skikkelig svømmehall. Vi plasker nemlig i bakevja.

FrPs Torstein Larsen kalte det skammelig i kommunestyret før jul at en stor kommune som Orkdal ikke har en 25-meters treningshall, men to basseng på bare 12,5 meter.

Ordfører Gunnar H. Lysholm svarte ifølge ST at dette ikke er noen skam, og at andre kommuner rundt oss ikke en gang har vatn i bassengene.

Vel. En uoffisiell oversikt viser følgende:

Frøya, Ørland, Oppdal, Midtre Gauldal og Malvik har alle basseng på 25 meter.

Hitra, Melhus, Klæbu og Selbu har basseng på 16,7 meter.

I tillegg kommer selvsagt Trondheim - og muligens andre.

Ingen stor kommune i fylket er altså så dårlig stelt som Orkdal. Mange mindre kommuner har langt bedre fasiliteter.

Orkangervel.no mangler oversikt over hvem som - ifølge ordføreren - angivelig ikke har vatn i bassengene sine.

Norges Svømmeforbund anbefaler at alle kommuner med mellom 4000 og 13 000 innbyggere har minst ett treningsanlegg på 25 meter pluss noen tilleggsfunksjoner. Orkdal har 11 000 innbyggere, men ingen basseng over 12,5 meter.

Spillvarmen fra Thamshavn er velegnet for bruk ved badeanlegg, noe som blant annet er påpekt i en fersk rapport til Orkdal 2040.

Svømmeforbundet vil nå bistå OIF i arbeidet med å prosjektere et moderne anlegg. De to bassengene på Orkanger og Grøtte er begge nedslitt og sprengt.

Jorodd Asphjell, Stortingsrepresentant, leder i idrettskretsen og medlem i det nasjonale idrettsstyret, anbefalte på et møte i regi av Orkdal idrettsråd sist vinter å satse på svømmeanlegg i Idrettsparken.

Rådmannen skal på kort sikt utrede muligheten for utvidet åpningstid. FrP har lovt å følge opp 25-metersdrømmen til svømmere og trimmere.

Trass i dårlige anlegg svømmer orkdalingene så mye at de hevder seg svært godt i mosjonskampanjene. Under et litt uvanlig bilde fra siste badedag før jul på Orkanger:

DSC00134_1.JPG

 

Publisert 06.01.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse