Besøkstall

62 398 denne måneden

13 564 347 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Trim juleflesket i Ulvåsmarka: Se flere bilder!

__rlia2_1.jpg

Tung og dorsk etter jula? Ulvåsmarka ligger klar til å hjelpe deg. Selv om løypene ikke er oppkjørt, er det fullt mulig å gå på ski. Samtidig er det så lite snø at du godt kan ta en fottur. Fritt valg, med andre ord. Turen kan for eksempel bringe deg til det morsomme byggverket på bildet.

Den vesle tømmerhytta ligger i Årlia. Og Årlia er et utmerket mål enten du går på ski eller på beina. Start i Ulvåsen og gå mot Raudåsen. Etter halvannen kilometer kommer du dit stien tar en avstikker til Raudhåmmårn (bildet under):

rhmrn_1.jpg

Her har du utsikt mot Orkanger på veien fra Ulvåsen i retning Raudåsen:

IMG_0663_1.JPG

Deretter er det noen hundre meter lett nedoverbakke mot Raudåsen. I klarvær midt på dagen kan du nyte sola som titter opp over Kvitsteinan:

r__sen8_1.jpg

Et vakkert øyeblikksbilde fra Raudåsen i lav vintersol. Snart kommer skiløpere på rekke og rad til å passere her:

IMG_0682_1.JPG

Og så enda et glimt fra Raudåsen. Der har over tusen notert seg i trimboka etter at Fysak-aksjonen startet. Her tar du til venstre og følger skilt mot Årlia:

r__sen6_1.jpg

Strekket fra Raudåsen til Årlia er to kilometer i lett terreng. Det har vært hogst i området. Sola kastet et rosa lys inn over skogen ennå klokka halv to:

r__sen_1.jpg

Ei av de enkle hyttene inne på Årlia:

__rlia3_1.jpg

Fra Årlia tilbake til Ulvåsen er det 2,6 kilometer langs skogsvei. Du passerer turens høyeste punkt - Stormyra. Her med ustikt mot Skjenalddalen og Andølskammen:

stormyra_1.jpg

Hele runden tar en time om du løper og ca to timer som spasertur. Og husk at det ikke føles like kaldt på marka som nede i dalen.

stormyra4_1.jpg

Og helt til slutt Orkanger sett fra Raudhåmmårn på selveste julaften. Orkla slynger seg elegant ned dalen. Takk til Sigfred Næss som har tatt dette og andre av bildene til artikkelen:

IMG_0689_1.JPG

 

 

Publisert 01.01.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse