Besøkstall

70 068 denne måneden

35 957 104 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Prishopp på renovasjon neste år

Gronora_008_1.jpgRenovasjonsavgifta øker med hele 13,8 prosent i Orkdal neste år. Men til gjengjeld blir det gratis å levere avfall selv hos HAMOS (bildet). Feiinga blir seks prosent dyrere. Ellers øker de fleste kommunale avgiftene med beskjedne 3,1 prosent.

 

Påplussing på 3,1 prosent kommer blant annet på SFO, kulturskole, institusjonsplass (sjukeheim) og hjemmehjelp.

Det vil si; de som har dårligst råd og betaler minst for hjemmehjelp får en større prosentvis økning. Men i kroner er den liten; fra 120 i dag og opp til 150 kroner i måneden etter nyttår.

Til sammenligning skal de med høyest inntekt betale 1438 kroner i måneden for hjemmehjelp i 2010.

Satsene for avløp (kloakk) øker bare med en prosent. Og barnehagesatsene blir som de er nå.

For øvrig skal det koste 500 kroner pr kvm å kjøpe industritomter på Grønøra og Laksøra (Bårdshaug Vest). I tillegg kommer 75 kroner pr kvm for infrastruktur.

Bermingrud fikk til sammenligning kjøpe tomtegrunn til 50 kroner pr kvm på Laksøra, siden deler av arealet ligger på ei gammel søppelfylling. Bermingrud skal heller ikke betale for infrastruktur.

I neste omgang kan det oppstå en heftig debatt om hva slags næring selskapet skal få ha i byggene på området. Det vil ha stor betydning for om det lykkes å skape en bykjerne i tråd med målet for Orkdal 2040.

 Politikerne sier de ikke vil ha detaljhandel. Men hva er det?

 

Publisert 26.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse