Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Thamshavnbanen som lokaltog skal utredes

pmateriell1_1.jpgEt flertall på 18 mot 17 i Orkdal kommunestyre vil utrede Thamshavnbanen som lokaltog. Dette er nå vedtatt som et punkt i kommunens ambisiøse klima- og energiplan. Berit Solem (Ap) fremmet forslaget som delte kommunestyret praktisk talt i to. Representanter fra Ap (1), Venstre (2), Sp (2), Orkdalslista (7), FrP (4) og Høyre (1) stemte imot.

Thamshavnbanen er akkurat så omstridt som avstemninga viser. På den ene sida tilhengerne:

* Miljøvennlig transport uten CO2-utslipp. En attraksjon for kommunen.

Motstanderne:

* Trafikkfarlig. Skinnegangen ødelegger viktige arealer og deler bygda i to på langs.

Noen vil nok også hevde at persontrafikk på Thamshavnbanen er både økonomisk urealistisk og hylende upraktisk fordi toget går altfor seint.

Men nettopp dette skal ei utredning kartlegge.

I forbindelse med Orkdal 2040-arbeidet har flere studentgrupper analysert Orkanger og falt for jernbanen. Den ene gruppa har en visjon om en trikkelinje fra Terna opp Kåresgata og med tilknytning til Thamshavnbanen.

I klima- og energiplanen fikk Orkanger Vel støtte for flere innspill, som nå er tatt inn. Det kanskje viktigste gjelder en strategi for hvordan parkering skal skje i framtida.

Både for å utnytte knappe arealer bedre, og for å hindre videre handelsspredning, foreslo vi at parkering bør skje under bakken (eller i høyden). Vi foreslo også at man må legge opp til likebehandling av sentrum/bykjernen og varehusene.

Poenget er å unngå parkeringskrav som hindrer etablering i sentrum, mens varehusene kan bruke enorme flater til biloppstilling.

Prinsippet om at parkering bør skje under bakken, og at man må tilstrebe likebehandling, er nå vedtatt.

Så får vi se hva som skjer i praksis når utbyggerne ber om billigst mulige løsninger. Her fra OTI:

parker_OTI2_1.jpg

 

Publisert 22.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse