Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Klart for Hermetikk-fest!

image001_1.jpgHistoriens tredje folkefest i Hermetikken går av stabelen lørdag. Opplegget kommer til å ligne på programmet for de to foregående årene - ganske enkelt fordi folk har likt festen. Det betyr gjenhør med Tor Kvarsnes og Olav Nersveen (bildet). Det er gratis inngang og like lave priser som før. I Hermetikken koster ikke mat og drikke mer enn tidligere.

- Vi håper så mange som mulig kommer. Ta med godt humør, men ikke medbrakt drikke. Det blir beslaglagt, sier Laila Fjeld, nestleder i Orkanger Vel og leder for arrangementskomitéen.

Velforeninga arrangerte den første Hermetikk-festen i 2006 på oppfordring fra Orkanger Aktivum. Oppslutningen var stor, og mange begynte å etterlyse en ny fest nesten med en gang. Opplegget er for krevende til at foreninga greier mer enn ett arrangement i året. Men vi prøvde igjen i juni i fjor. Da var været strålende og frammøtet enda større. Under ser du et glimt fra første del av fjorårets fest.

image005_1.jpg

Selve arrangementet starter kl. 19, men vi åpner telt og kraner litt før det. I år blir det to historiske innslag. Bjørn Johan Vullum, som har bosatt seg like ved Hermetikken, har lest seg opp på stedets gamle historie. Og Arnfinn Sæthre har samlet stoff om da Orkedalsøren fikk en forsmak på den industrielle revolusjon. Også det hadde tilknytning til elveosen.

image004_1.jpgAnette Vangen Wærness (18) og Silje Sagmyr Wærness (16) skal underholde på henholdsvis saksofon og trombone. Tor Kvarsnes og Olav Nersveen dukker altså opp igjen blant annet med sangen om den gamle Hermetikk-fabrikken på stedet. Og Jan Brevik tar over når feststemningen begynner å nå de store høyder. På bildet til høyre ser du for øvrig ankomsten til Tor og Olav i fjor. Den pleier å skje sjøveien i Hermetikken, som en gang var sentrum og knutepunkt på Øra.

Det blir som vanlig lotteri - i år med flotte premier i form av gavekort fra Sentrumsforeninga og Nordea. Du må gjerne kjøpe lodd, for alt overskuddet fra festen går tilbake til velforeningas arbeid, først og fremst i Gammelosen.

Siste: I år får folk lov til å ta med seg øl og vin utenfor teltene (men innenfor det avsperrede området) også etter midnatt. Det vedtok hovedutvalg forvaltning med ti mot to stemmer sist onsdag. Tidligere har alle måttet inn i teltene fra midnatt og fram til stengetid klokken 01.00 på grunn av kommunens forbud mot utendørs skjenking om natta. Forbudet har vært vanskelig å praktisere i Hermetikken.

Velkommen!

Og forresten; skriv gjerne en hilsen i gjesteboka på hjemmesida vår. Du kan jo varsle kjente om at du kommer...

 

 

 

Publisert 09.06.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse