Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Nye Bårdshaug Herregård under tak

 

hg__rden_1.jpg

En ny fløy av Bårdshaug Herregård reiser seg midt under byggeforbudet på Orkanger. Taket er nå på plass over den ruvende bygningen som skal romme 23 nye værelser og konferanseavdeling. Hotellet nyter godt av å kunne bygge i en periode med lavere aktivitet i byggebransjen. Hoveddelen (bildet) vender sørover mot Amfi (Domus).

Politikerne innførte forbud mot store nybygg inntil Orkdal 2040 er ferdig til sommeren. Poenget er at man ikke må bruke opp ledige arealer mens kommunen planlegger hvordan nettopp disse arealene skal brukes i framtida.

Bårdshaug Herregård AS fikk dispensasjon av de samme politikerne. En av hovedårsakene er at tomta til hotellet neppe kan brukes til noe annet enn hotell.

Eiere av Bårdshaug Herregård er for øvrig ordfører Gunnar H. Lysholm og Marit Müller.

Dispensasjonen var ikke politisk kontroversiell. Men blant  andre OTI-sentret (utvidelse av varehus), Vormstad utbyggingsselskap (boligblokk bak sparebanken) og ByggSystem (boliger ved Lysthusflata/Joplassen) har fått nei på søknader om dispensasjon.

Bårdshaug Herregård AS begrunnet søknaden først og fremst med at det er behov for flere overnattingsplasser i Orkdal.

Samtidig pågår et arbeid for å avklare hvilke funksjoner som skal plasseres i sentrum - for eksempel kulturhus/hotell.

Den nye fløya har tre etasjers høyde. De vernede bygningene fra Bårdshaug og Solbusøy stasjoner på Thamshvanbanen er flyttet nærmere den gamle hovedbygningen som følge av prosjektet.

Under et bilde tatt inne på tomta. Dette er nybygget sett omtrent fra Jaktbaren:

bherr2_1.jpg

 

 

Publisert 18.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse