Besøkstall

16 105 denne måneden

6 455 222 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger som sykkelby

Hermetikken_mai08_017_1.jpgGjør Orkanger til sykkelby! Sett Orkdalsveien på kulturbudsjettet! Det er to av idéene til Ingvild Hovind, som studerer landskapsarkitektur. Hun arbeider med en mastergradoppgave, og har valgt å fordype seg i Orkanger. Hovind ser på stedet med nye øyne. Ikke overraskende lette hun forgjeves etter sentrum.

- Jeg fant ikke noe sentrum, selv om Orkanger er et knutepunkt i regionen. Det overrasket meg. Det er i det hele tatt tydelig at lite er planlagt på stedet. Utbyggingen er stykkevis og delt, sier Hovind.

Den kommende landskapsarkitekten er fra Trondheim, men bor i Bergen. I oppgaven er hun opptatt av hvordan landskap og mennesker bindes sammen. Hun fokuserer på møteplasser og tilgjengelighet, og på vilkårene for fotgjengere og syklister.

Førsteinntrykket var ikke helt bra:

- Det er utrolig mye asfalt her. Det virker ikke spesielt trivelig for en fremmed å gå av bussen på rutebilstasjonen. Og jeg så nesten ikke folk i gatene. Det skyldes vel to store kjøpesentre. Kjøpesentre er innadvendt, sier Ingvild Hovind.

Statens_hus3_1.JPGNoe av det som møter tilreisende - Statens hus - ser du til høyre.  Hovind har oppdaget Orkanger som en gjest med åpent sinn. Her er noen pluss- og minusopplevelser:

Positive inntrykk:
* Nerøra er ganske enkelt en perle.
* Det er mange flotte siktlinjer ut mot fjorden og Gammelosen fra Nerøra, såkalte fjordgløtt.
* Kirka og kapellet er fine bygg.

Negative inntrykk:
* Mangelen på et sentrum med møteplasser.
* Store asfaltflater, folketomme gater.
* En fjordby nesten uten strandlinje.

- Et levende sentrum er veldig viktig for framtida til stedet og regionen. Jeg hører at dere jobber med saken, sier Hovind.

Hun mener det er håp for Orkanger:

- Sett Orkdalsveien på kulturbudsjettet. Støtt opp om kreative folk som vil åpne nisjebutikker og spesialforretninger. Alt virker så rasjonelt. Dere må invitere til litt mer sprell. Dessuten er det jo veldig flatt på Orkanger, samtidig som dere har spredt ting over store avstander. Dette kan utnyttes positivt ved å utvikle stedet til en sykkelby. Legg til rette for fotgjengere og syklister.

 

Publisert 09.06.2008


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse