Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger stasjon kan bli kommunal

Boliger_juli08_006_1.jpgOrkdal kommune vurderer å kjøpe tilbake den fredede Orkanger stasjon. Det framgår av et brev fra administrasjonen i kommunen til dagens private eier. Men kommunen gjør det klart at det ikke er aktuelt å betale mye for bygningen. Den står til forfall etter at en investor kjøpte den med tanke på å lage leiligheter i huset.

Stasjonsbygningen er et viktig arkitektonisk kulturminne fra Thams-epoken. Den representerte også lenge et trafikkmessig knutepunkt i Orkdal med stopp både for buss og jernbane.

Investorer fra Klæbu og Malvik kjøpte både stasjonen og tomta nedenfor - Thamshavntunet - for noen år siden. Det politiske flertallet lot seg overtale til å omregulere tomta fra friområde til boligformål etter forslag om å bygge hus der.

Siden har ugraset grodd, og det er kun slått plater for vinduene på den gamle stasjonsbygningen etter hærverk. Orkdal kommune har vært i forhandlinger med eierne, via arkitektfirmaet Panark, i håp om å få fortgang i planene.

Dette har nå ført til et uforpliktende tilbud om kjøp av Orkanger stasjon fordi bygningen er et verdifullt kulturminne som må tas vare på.

Administrasjonen i Orkdal kommune gjør det klart at fredningen fører til at det ikke vil bli aktuelt med noen høy kjøpesum. Kommunen ber om et pristilbud, og tar forbehold om politisk godkjenning.

 

Publisert 13.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse