Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Skøyteisen er klar ved Orkanger barneskole

sk__yt1_1.jpg

Da er skøyteisen brukbar ved skolen på Orkanger. Ungene sto klare tvert. Emilie Ebbesen Krokdal (10) og vennene hennes var noen av de første som snøret på seg skøytene denne sesongen. De kastet seg fryktløse ut på glatta slik barna alltid har gjort.

Her ser du deler av gjengen som inntok isflata torsdag kveld. Da hadde Pål Anders Sundli og Thomas Nordahl Pedersen sprøytet tre ganger og fått hjelp av stabile minusgrader:

sk__yt2_1.jpg

Slik så det ut i kveldsmørket foran paviljongen. Skøytebanen er langt fra ideell. Terrenget skrår, noesom krever tykk is i den ene enden, og en tynn hinne i den andre. Men dette er hva vi har foreløpig, og barna fryder seg:

sk__yt3_1.jpg

 

Og her fire kompiser på glatta: Lars Bonvik, Kristoffer Kjelland Rædergård, Markus Ebbesen Gridset og Kristoffer Normannseth (alle 10 år), fotografert mens de ventet på skøyteis tirsdag:

sk__yter3_1.jpg

 Det er noe med barn og friksjonsfri ferd over snø og is.

Thomas Nordahl Pedersenog Pål Anders Sundli ber ungene ha enda litt is til også i magen. Det må nemlig sprøytes enda en smule før skøyteisen blir skikkelig god. Klumper skal bort, og isflata bli tykkere.

- Dette er kald beregning, sier Pålla Sundli.

For mange år siden kunne barn på Orkanger gå lengdeløp på skøyter. På 1960-tallet sprøytet Orkdal kommune en 400-metersbane der slitebanen ligger i dag.

Barneskolen hadde skøytedag med konkurranser og tidtaking. Panserskøyter var et naturlig tilbehør i de fleste hjem.

Kanskje er det mulig å gjenreise et skøytemiljø på Orkanger snart. Teknisk sett er det i hvert fall mye lettere å få til is i Idrettsparken nå enn for 40 år siden. De har greid det i Bjugn ved hjelp av varmeveksler.

 

Publisert 03.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse