Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Tøft for Orkla FK: Trolig nytt seriesystem i fotball

01052009312_2.jpgSelv med betydelige forsterkninger vil Orkla FK få store vansker med å overleve i 3.divisjon neste år. Fra 2011 blir antall 3.divisjonsavdelinger trolig redusert fra 24 til 14.  Omtrent halvparten av lagene kommer i så fall til å rykke ned etter neste sesong. OFKs herrer var i år hele 17 poeng fra det som nå kan bli en magisk 6.plass.

Det kan bety at det tar lang tid før publikum i Idrettsparken igjen får se fotball på fjerde høyeste nivå (3.divisjon).

Forslaget til ny serieordning kommer fra Fotballforbundets seriekomite. Styret i NFF støtter forslaget. Det vil bli stemt over det på fotballtinget til vinteren.

Ledelsen i Trøndelag fotballkrets støtter en spissing av 3.divisjon.

Hensikten er å høyne nivået. NFF mener at spranget fra 3.divisjon til 2.divisjon er for stort. Kvaliteten varierer for mye i 3.divisjon. Det vises blant annet til en del tosifrede resultater.

Orkla FK var blant klubbene som led enkelte stortap i år. Men laget reddet likevel plassen med ett poengs margin. To lag - Melhus og Nidelv - rykket ned.

Neste sesong kan altså seks lag rykke ned. I år kom NTNUI på 6.plass med 33 poeng. Orkla hadde 16 poeng, og ville altså trengt mer enn dobbelt så mange for å klare seg om overgangssesongen hadde kommet i 2009.

Buvik kom så vidt under midstreken.

Orkla FK jakter nå på ny trener, og i neste omgang på forsterkninger ute på banen. Roger Ophaug gir seg både som trener og spiller. Roger var sentral i OFKs kamp for å berge plassen etter at han gjorde comeback et stykke ut i vårsesongen.

En spissing av 3.divisjon som foreslått forplanter seg videre nedover i seriesystemet. Det vil bli opprettet 6.divisjonsavdelinger.

Både OFKs 2.- og 3.lag spilte i år i 5.divisjon. Klubben trakk 2.laget midt i sesongen.

 

Publisert 26.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse