Besøkstall

171 121 denne måneden

15 242 138 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Terje Togstad

Han har:

……adresse Fjordgata.

……trødd sine barnesko på Bårdshaugen.

……lang fartstid i NRK (æ e evig takknemlig for Nitime-kruset du skaffa mæ. Står på hedersplass i kjellerstua!).

……over gjennomsnittet interesse for lyd (sikkert skapt gjennom nærkontakt med malebarisk gode bilstereoanlegg på Orkanger seint 80-tall. Bla equalizera fra Hobbex-katalogen).

Ta godt i mot……Terje Togstad!

terje.jpg1. Ka e favorittplata di "of all times" Terje?

Dette spørsmålet har jeg grudd meg litt til. All time favorite?? Det er et nesten umulig spørsmål å svare på. Tenkte først på Keane, Hopes and Fears. Var også innom Donald Fagen ,Kamakiriad , men landet til slutt på Prince, The Gold Experience.

(På den tiden platen ble gitt ut ble han vel egentlig kalt ”The symbol”, eller ”The artist formely known as Prince”. Eller ”The artist currently known as asshole” som fansen kalte han, etter at han saksøkte tre av de største fanklubbene, etter de hadde publisert bilder av han og avskrift av sangtekster på nettsidene sine, men det er selvsagt en annen sak.)

prince.jpg2. Ka e det som e så enormt med akkurat den plata?

Til tross for at det enkelte spor på denne platen hadde vært utgitt tidligere, er dette etter min mening den beste plata fra Prince. Kvaliteten på innspillingen, miksen og mastringen mangler sidestykke. Prince har med seg ”The New Power Generation”, et band han har hatt siden staren av -90 tallet.

Artistnavnet ”The symbol” og bandet ”The New Power Generation” gjorde det mulig for han å gi ut plater utenom Warner. Warner var det plateselskapet Prince var i krig med på denne tiden. Platen er satt sammen som en slags historie med en ”guide” mellom hver låt. Masse tøffe lydeffekter og tastaturknatring har de fått med også. Dette ble utgitt i -95, og vi var på full fart inn i internettalderen. Skikkelig tøft spør du meg.

Prince’s fantastisk tøffe gitarlyd, gode tekster som er krydret med en noe spesiell humor. Fantastisk tøff trommelyd og basslyd, Hammond-orgel, blåsere...  Blir ikke lei av den plata.

Plata ble utgitt 26. september 1995. Plata ble spilt inn mellom januar 1993 og juli 1994, men ettersom han lå i krig med plateselskapet på denne tiden tok det over ett år etter innspilling til utgivelse. Noe som i sin tur gjorde at Prince mer eller mindre var lei hele greia, og lanseringen ble ikke så storslått som slike lanseringer ofte er, og i sin tur kan forklare noe av den relativt beskjedne kommersielle verdien av utgivelsen. Men uansett ble det lansert 3 singler fra platen som nådde gode plasseringer på Billboard.


3. Utgivelsesår?

1995

4. E det en spesiell låt som peke sæ ut?

En av de låtene som jeg synes peker seg ut er ”I Hate U”, eller også skrevet ”Eye Hate U”. Morsom tekst, fantastisk oppbygging av låten, som rundes av med en nydelig gitarsolo, med Princes fantastiske gitarlyd. Teksten bærer etter min mening preg av å være skrevet i verdens verste kjærlighetssorg og mørkeste sjalusi.

Albumet bør egentlig høres fra ende til annen, men for de av dere som ikke har Prince høyest på favorittlista kan jeg anbefale følgende spor:

·       Spor 7, The most beautiful girl in the world.
Tidligere utgitt, men spilt inn på nytt.

·       Spor 8, Dolphin

·       Spor 15 Billy Jack Bitch.
Fantastisk blåsearrangement på slutten her (Your so tight motherfuckers!)

·       Spor 16, I Hate U
Tidligere nevnt som en av mine store favoritter.

·       Spor 18, Gold

5. Ellers da, ka høre du på for tia?

Nå i det siste har det gått mye på gammelt igjen. Hører mye på Steely Dan og Donald Fagen, noe Bo Kaspers, og litt Pink Floyd. Men vil også nevne den norske musikeren Øystein Sevåg. Han har alltid med seg noen av Norges beste musikere på platene sine.

6. Ka e den desidert verste låta du veit om?

Her er det mange som kniver om førsteplassen. Som mange har nevnt er også Alexander Rybak inne på bunn 5 listen min. Men må også nevne to andre fra bunnlisten min.

Den ene er den originale Ranheimsangen fra midten av -90? tallet. Dette er virkelig bunnen av supportersanger. Hør her, og legg merke til musikkvideoen. Var litt tynt med bildemateriell, så man viser samme bildene 17-18 ganger.:

http://www.youtube.com/watch?v=GcTprj7KA3E

Men om ikke det skulle være nok har den samme tonekunstneren laget en NY sang av året. Den kan du høre her. Er faktisk ikke sikker på hvilke av de to jeg hater mest. http://www.youtube.com/watch?v=NDJZNFwIFYM

Men heldigvis har ikke noen av disse fått mye rotasjon på norsk radio.

7. Eventuelt (det værra sæ musikk eller nå anna for den del):

Nå når jeg hadde sjansen til å ytre meg tenkte jeg først å skrive mye surt om det bakstreverske og tåpelige forslaget fra Follo-klanen om å flytte ungdomskolen opp dit. Det går jo totalt imot det fleste av oss tror på, og vil ødelegge det å bygge sentrum på Orkanger en gang for alle. Men det skal jeg avstå fra å kommentere mer. Håper bare vi har folkevalgte som har vett til å stoppe galskapen.

Så tenkte jeg å skrive noen sider om hvor elendig lokalavisen er til å dekke lokalt stoff fra Orkanger, og hvordan de patetisk løper etter syklende politikere i valgkampen, mens de avstår fra å skrive noe om svært kritikkverdige valgkamparrangementer i Orklahallen. Men det skal jeg også holde meg for god til.

Jeg kunne også sagt noe om hvordan enkelte personer i kommunen gjør hva de kan for å bygge ned idrettsparken og flytte den oppover dalen. Det hele ender vel med at en aksjonsgruppe på Orkanger må kjøpe hele idrettsparken for å kunne beholde den. Men jeg får holde kjeft om dette også.

Så jeg nøyer meg med å si som de fleste andre her at Orkanger Vel og Hans Kringstad gjør en fantastisk jobb for Orkanger, og jeg håper de holder ut. Jeg er imponert over tilgangen på nyheter og journalistikken på Orkanger Vels nettsider, noe som lokalavisa bør merke seg. Det er helt klart den viktigste nyhetsformidleren på Orkanger (hvis vi ser bort ifra naboen min da).  Skulle ønsket at utformingen av nettsidene var bedre, med mulighet for å kommentere under hver enkelt sak, men det kommer seg sikkert med tiden.

Takk ska du ha Ter J. Fantastisk!

PPP

 

Publisert 20.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse