Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger direkte på TV2 Sport - og slik blir Orklahallen

Team_Norway_oct_2009_650px_1.jpg

Fredag er dagen da folkets øyne retter seg mot Orkanger og Orklahallen. TV2 Sport sender Norge-Kroatia direkte. Både norsk og internasjonal presse strømmer til hallen, der 2000 tilskuere vil følge håndballjentenes oppkjøring til VM i Kina.
Og nedenfor kan du studere de nye planene med klatrehall og glassbygg i Orklahallen.

Romania-Russland går klokka 16.30. Deretter kommer Norge-Kroatia på TV klokka 19.15. Begge kamper er utsolgt, mens det fortsatt er billetter igjen til lørdagens og søndagens kamper i Trondheim Spektrum.

Festen i hallen er resultatet av at OIF håndball og Meldal HK sikret seg to av kampene i Møbelringen Cup.

Møbelringen Cup er en firenasjonersturnering der landslagene finpusser formen og plukker ut de siste spillerne til Kina-VM. Russland vant forrige VM foran Norge.

Samtidig arbeider Orkdal kommune nå for å finansiere en ombygging av hallen slik at den kan bli regional storstue og arena for attraktive arrangement også i framtida.

De politiske partiene leter etter penger til ny bane 3 vest for hallen på neste års budsjett - altså ikke en plassering der Gammelhallen ligger. Orkla Fjellsportklubb ønsker å komme i gang med bygging av klatrehall utenfor inngangspartiet til sommeren.

En spennende sammenbygging av Orklahallen og klatrehallen delvis i glass er kostnadsberegnet til 2,7 millioner kroner. Se skissen under fra Asplan Viak. Den mørke kuben markerer klatreanlegget. Et utvidet vrimleareal med innsyn gjennom glass foreslås altså mellom klatrehallen og dagens inngangsparti:

clip_image002_1.gif

Skissen foreslår også friidrettsbane der balløkka ligger. Tanken er å gjøre dagens kunstgrasbane til hovedbane, mens hovedbanen deles opp i to mindre spilleflater. Da kan et garderobeanlegg for hele parken plasseres ved hallen.

Orklahallen justeres for øvrig betraktelig til håndballfesten fredag. Spilleflaten snus nitti grader slik at den strekker seg over bane 1 og 2. Det legges nytt dekke for anledningen, og det kommer  tribuner på de nye langsidene.

Alt må ligge til rette for mange tilskuere og TV2s kameraer. TV2 alene har akkreditert 22 medarbeidere til de to kampene i Orklahallen.

 

 

Publisert 19.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse