Besøkstall

315 denne måneden

56 721 076 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bårdshaug Vest: En trussel mot Orkanger

bhvest4_1.jpgBårdshaug Vest er en trussel mot utvikling av et attraktivt sentrum  på Orkanger. Det kom flere inn på under folkemøtet torsdag kveld. Men Orkdal kommune har ingen plan for å hindre snikinnføring av detaljhandel vest for Orkla. - Bårdshaug Vest er en utfordring. Vi må unngå kolonialhandel der, sa ordfører Gunnar Lysholm.

Men hvordan det skal unngås har ingen noen klar oppskrift på. Orkdal kommune ga dispensasjon fra byggestoppen slik at Bårdshaug Vest bygges ut midt under Orkdal 2040-prosessen.

Tanken er at kun tyngre varer skal inn i den nye handelsparken. Men i dag blandes bransjer med tunge og lette varer under samme tak. Det skjer dermed en bevisst snikinnføring av detaljhandel der det skal være såkalt bilbasert handel. Europris er ett eksempel. Plantasjen et annet.

Planlegger May Eli Vatn Kristiansen (Selberg arkitektkontor/Orkdal 2040) viste til såkalte rekkefølgebestemmelser som en mulighet til å styre. Det ble brukt i stor grad i Melhus kommune da Vatn Kristiansen jobbet der.

- Kommunen kan for eksempel bestemme at sentrum skal bygges ut før Bårdshaug Vest, sa Vatn Kristiansen.

Hun poengterte at veier betyr mye for utvikling og etablering. Den nye E39 kommer over Bårdshaug Vest.

- Det blir en utfordring. Veier gjør områder attraktive, sa May Eli Vatn Kristiansen.

Knut Sæther, leder for Orkdal 2040-prosjektet, reiste problemstillinga innledningsvis:

s__ther_1.jpg- Vil utbygging av kjøpesentrene støvsuge alt av etableringsmuligheter? Vil det bli noe igjen til Orkdalsveien og et nytt sentrumsområde? spurte Sæther (til venstre på bildet, til høyre Vatn Kristiansen).

John "Nikki" Konstad fulgte opp:

- Det verste som kan skje Orkanger er at markedskreftene slippes løs på Bårdshaug Vest. Får de lillefingeren, tar de hele handa, sa Konstad.

- Bårdshaug Vest er en kjempeutfordring. Der må vi passe på, understreket Knut Even Wormdal.

Selskapet Bermingrud planlegger en enorm utbygging på Bårdshaug Vest. Første trinn er et byggvarehus.

 

 

Publisert 13.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse