Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ekspertene: Ny bru over Orkla kan redde Orkanger

14032009224_2.jpg

Hva kan redde Orkanger fra sentrumsdøden? Svar: Ei ny bru fra Sæther/Rømme-området over til Bårdshaug Vest (bildet). Det mener fagfolkene ved Selberg arkitektkontor. De har analysert Orkanger på oppdrag fra Orkdal 2040.
Denne og andre nyheter får du høre mer om på folkemøtet i Korpshuset torsdag klokka 19.00. 
Klikk på "les mer" hvis du vil vite mer allerede nå.

Den nye brua må altså ligge mellom Gjølmebrua (hengbrua) og Bårdshaugbrua.

Samtidig mener Selberg at dagens trafikkløsning er den verste av alle med tanke på framtida. Den vil føre til fortsatt spredning av sentrumsfunksjoner, og til økt biltrafikk og økte utslipp av klimagasser. Orkdalsveien vil svekkes.

Det er det motsatte av hva Orkdal kommune sier at kommunen ønsker.

Selberg-arkitektene mener trafikkløsningen er rattet som kan styre sentrumsutviklinga. De har skissert tre alternativer:

14032009221_2.jpg* Fortsett som i dag. Frarådes.

* Ny bru ved den gamle Gjølme-brua for å knytte sammen Bårdshaug Vest og OTI-området. Selberg mener også dette vil svekke sentrum og øke biltrafikken. Det frarådes.

Ekspertene ender opp med følgende anbefaling:

* Sæther-/Rømme-området utvikles til et tyngdepunkt som knytter handelsområdene sammen. Ny bru er nødvendig. Det vil være til hjelp for Orkdalsveien, som er det eneste området med sentrumskvaliteter i dag.
(De beskriver for øvrig Bårdshaug som ødslig og uten kvaliteter for opplevelse og innhold.)

* Den anbefalte løsningen kalles "Ryggraden". Ideen er å skape en kjerne, der de omkringliggende handelsområdene er likeverdige. Det vil si Orkdalsveien, OTI, Bårdshaug øst og Bårdshaug vest rundt kjernen på Sæther/Rømme.

* De anbefaler at det i mindre grad legges til rette for vekst og etablering av sentrumsfunksjoner ved OTI og på Bårdhaug vest.

Dette blir trolig en utfordring i en kommune der markedskreftene tradisjonelt får bestemme.

Blomsterurne2008__1__1.jpgSelberg er opptatt av å ta vare på handlegata på Orkanger. Det er også folk som har svart på spørreundersøkelsen, uansett hvor de bor. De ønsker seg nisjebutikker, kino og generelt mer aktivitet i det de oppfatter som bykjernen.

Du får høre mer om dette i Korpshuset.

 

 

 

 

Publisert 11.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse