Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Byggeskikkpris til Orkdalsveien 77

byggepris2_1.jpg

Sissel Berg og Stig Morten Leknes har vunnet Orkdal kommunes byggeskikkpris for pietetsfull rehabilitering av Orkdalsveien 77. Ekteparet kjøpte gården i 2004, og har pusset opp i tre år. - Vi valgte en stil på fasaden som vi mener passer godt inn i gata, sier Leknes, som er snekker.

Sissel Berg tegnet fasaden med en bordkleding og vinduer som juryen falt for. Det er husets ansikt ut mot Orkdalsveien som er grunnlag for premieringen.

byggepris1_1.jpgMen hele gården er pusset opp fra innerst til ytterst. Bare litt arbeid i bakgården står igjen. Ta en tur i Dikesveien, så ser du hvordan bygget har blitt på baksiden, med stor veranda, rød takstein, teglsteinsganger og fontene på plena.

Både arbeidstid og fritid har gått med til rehabiliteringa. I leligheten i andre etasje var det ikke gjort store endringer siden Agnar Nærvik flyttet inn i 1954.

Orkdalsveien 77 huset lenge Storebrand og Arbeider-Avisa. Da var fasaden i første etasje kledd i mørkt eikepanel. Nå er det Fossline Norform som holder til i forretningsdelen.

- Jeg skulle ønske det ble lagt mer vekt på byggeskikken i Orkdalsveien. Det er både flate tak og forskjellige vinkler langs gata. Men ellers er gata fin, den. Jeg har tro på at spesialbutikkene vil holde stand her, sier Stig Morten Leknes.

Han påpeker imidlertid at lokalene i sentrum er i minste laget for en del interesserte leietakere. Men det kan det bli en forandring på:

* Et svært forretningsareal står snart tomt i Grytting-bygget. Der er det mulighet til å bygge leiligheter i høyden.

* ST-gården kan også bli ledig. Adresseavisen har vurdert salg i lengre tid - og flytting av avisa til et nytt bygg på Sæther/Rømme.

Trykkeridelen er allerede tømt.

PS: Byggeskikkprisen for Orkdal har gått til Orkanger før også. Blant annet har Anne Kathrine Angvik og Ove Aanonsen fått den for oppussinga av Njardargate 1 (under):

byggeskikk4_1.jpg

 

 

 

Publisert 30.10.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse