Besøkstall

12 613 denne måneden

6 226 871 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Vel satser inntil 100 000 på skatepark

clip_image002_1.jpg 

Styret i Orkanger Vel har vedtatt å bruke inntil 100 000 kroner av egne penger på en skateboardpark ved Orklahallen. Vi har nå søkt Orkdal kommune om 100 000 kroner til prosjektet i tillegg til at vi har søkt om 200 000 i spillemidler. Klarer vi å skaffe sponsorer, kan et komplett anlegg stå klart til sommeren. (Illustrasjon fra +2 arkitekter).

Seinest i dag fikk vi mail fra en gruppe skolejenter som brenner for dette prosjektet. Julia Sivertsen og vennene hennes har samlet ca 100 interesserte. De lurer på om det blir noe av drømmen.

Ja, det kan godt hende. Men den koster 613 000 kroner. Nå er det viktig at skaterne også får foreldre tent på ideen. Det kan bli behov for dugnad og kreative innspill for å skaffe nok penger.

clip_skate_1.BMPTil høyre en detaljert skisse av de planlagte installasjonene.

Det er en del ting som må klaffe. Men noe er på plass:

* Orkanger Vel har altså vedtatt å gå inn med inntil 100 000 kroner. Da mangler litt over 500 000 for å bygge det prosjektet du ser en tegning av øverst på siden.

* Vi har søkt Orkdal kommune om et tilsvarende beløp. Anlegget er midt i blinken med tanke på kommunens ønske om å satse på forebyggende arbeid, tilbud for uorganisert ungdom - og å skape noe mer enn foreldrestyrt idrett ved Idrettsparken.

* Prosjektet vil være berettiget til spillemidler. Vi kan maksimum få 200 000. Det er usikkert når vi får spillemidler fra staten, og hvor mye. Men det er nå søkt.

* Uansett vil vi  trenge sponsorer og andre støttespillere for å få inn nok penger. I disse dager sender derfor Orkanger Vel ut den flotte brosjyren vi har fått laget med en søknad om støtte til noen få aktuelle samarbeidspartnere.

Dersom vi får positive svar er det absolutt mulig å bygge anlegget til våren/sommeren. Det handler først og fremnst om grunnarbeid. Rampene kommer ferdig. Her ser du et bilde fra en skatepark i Marbella, Spania:

skate2_1.jpg

En skateboardpark på Orkanger kan også brukes til triksing med BMX-sykkel. Dette er tilbud ungdom nylig etterlyste i ST.

Anlegget vil være praktisk talt vedlikeholdsfritt og ha lang levetid. Den foreslåtte tomta mellom tennisbanen og veien til Orklahallen er etter Orkanger Vels syn ideell. Vi knytter ungdomsgrupper sammen og utvikler området Idrettsparken-Gammelosen-Orklahallen på en positiv måte.

Bildet under viser tomta slik den er i dag.

clip_image003_1.BMP

 

Publisert 08.10.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse